Årets Virksomhed 2016: Lykkegaard A/S handler lokalt

Kvalitet og leveringssikkerhed er afgørende for Lykkegaard A/S, der leverer pumper og ventiler til store vandmængder – til hele verden. De to parametre er afgørende for, hvorfor Carsten Lykkegaard handler lokalt – og altid fra samme leverandører. Så er han sikker på, at kvaliteten lever op til standarden.

Det fortalte Carsten Lykkegaard, da 30 medlemmer af Faaborg-Midtfyn Erhvervsråd var til rundvisning på virksomheden i november. Lykkegaard A/S   blev kåret til Årets Virksomhed 2016, da erhvervsrådet holdt generalforsamling.

“Lykkegaard har en klar holdning til kvalitet og til leveringssikkerhed. Især kvaliteten er yderst vigtigt. Hertil kommer leveringstid og derfor handler de lokalt og med de samme virksomheder fra gang til gang”, fortæller næstformand i erhvervsrådet, Johnny Poulsen efter besøget.

Geografi uden betydning

Carsten Lykkegaard, der er fjerde generation i virksomheden, er også overbevist om, at den geografiske placering er uden betydning for virksomheder som Lykkegaard pumper A/S. De leverer og servicerer til hele verden. Men eftersom kvaliteten er så høj, at der går årtier imellem, at kunderne skal have skiftet deres pumpe, gør det ingen forskel, om den kommer fra Ferritslev eller Fiji.

Til gengæld er han  heller ikke bange for, at pumperne fra Lykkegaard A/S er dyrere, end hvad der ellers findes på markedet. For vil man have kvalitet, så koster det. Men det kræver også, at virksomheden så konstant og altid lever op til de høje kvalitetsstandarder, der skal til, for at den kan forsvare et højere prisniveau.

Det kræver dygtige medarbejdere. Så for at sikre sin egen overlevelse, er 40 % af de ansatte lærlinge. Det er de ud fra en holdning om at sikre dygtig folk og sikre faget.