Carsten Knudsen A/S er en god historie. En historie om et tømrer- og snedkerfirma, der har levet og haft overskud i 25 år.

Men det er også historien om, hvordan Carsten Knudsen som 54-årig allerede i flere år har tænkt i generationsskifte, og hvordan hans livsværk kan blive ført videre. Og hvordan han har åbnet sin virksomhed for yngre partnere.

Det – og meget mere – kan du høre om, når erhvervsrådet inviterer til netværksmøde hos netop Carsten Knudsen A/S i Ringe den 27. februar klokken 17. 

Generationsskifte kræver lang tid.

“Selv om jeg “kun” er 54 år, har jeg gennem flere år gået med tankerne om, hvordan et kommende generationsskifte kunne foregå. Jeg er overbevist om, at der ikke står der ikke nogen og ringer på min dør for at købe min virksomhed, den da jeg måtte beslutte at gå på pension. Jeg blev ved med at vende tilbage til tanken om at inddrage yngre partnere i virksomheden. Dermed kunne jeg ændre virksomheden fra at være ejerledet med en enkelt ejer, er vi nu tre partnere På den måde er virksomheden mere fremtidssikret, og de nye kan drage nytte af den erfaring og vide, der “hænger på skuldrene” af den gamle ejer,” fortæller Carsten Knudsen.

Alle tre partnere, Carsten Knudsen selv, Martin Harboe og Troels Brunholm kommer og fortæller om deres virksomhed og generationsskiftet set med deres øjne. Det er både historien om, hvordan Carsten Knudsen selv har skullet lukke to yngre mænd ind i maksinrummet – og fra deres side, hvordan de har skullet tackle at blive en del af en virksomhed, hvor både hr. og fru Knudsen har været med i alle 25 år.

Pas på plejer. Nye øjne giver nye ideér

Carsten Knudsen har lært meget af, at lade to yngre partnere komme med på banen. Og om at hans frygt for “plejer” egentlig var berettiget.

“Selv om jeg  altid har været meget opmærksom på betydningen af at man som virksomhedsleder  skal være omstillingsparat og følge med udviklingen, så falder man lynhurtigt tilbage, og kommer til at gøre det, man plejer. Jeg er kun 54. Jeg troede egentlig, at jeg stadig var ung og godt forberedt til fremtiden. Men de har fået mig til at se, at jeg var ved at gå i stå. “Plejer” begyndte at fylde for meget. Så det har været med til at udvikle butikken. Jeg har fået et 6. gear i motoren, som jeg ikke troede, der var plads til. Samtidig har partnerskabet givet mig ro til igen at se det hele i helikopterperspektiv,” fortæller Carsten Knudsen og fortsætter:

“Martin og Troels er henholdsvis 9 og 20 år yngre end jeg selv. Og jeg kan kun bekræfte at mit ønske om at tilfører virksomheden nye ideer og tanker er lykkedes, vi har nu en stor aldersspredning i ledelsen og på den måde sikre vi at virksomheden konstant er up to date. yderligere har virksomheden fået et bedt fundament at stå på mange år ud i fremtiden.”

Virksomheden har 72 ansatte, og er steget i både omsætning og resultat, siden Martin Harboe kom ind som partner i 2016 og Troels Brunholm i 2017. I 2016 omsatte Carsten Knudsen A/S for 100 mio, i 2017 var det 130.

 

Motivér kunden til at købe

Til netværksmødet kan du desuden møde Lars Egsvang, som kommer og holder oplæg om, hvordan du gør salg til en leg – og motiverer kunden til at købe, i stedet for at løbe efter dem for at sælge.

 

 

Tilmelding til netværksmøde

Medlem af erhvervsrådet

Antal tilmeldte

2 + 12 =