Faaborg-Midtfyn Erhvervsråd har fået en ny Facebookside.

Det er udfaldet efter, at den gamle blev hacket Facebook i starten af juni.

Administrator på siden var Erhvervskonsulent John Mogensen, og han står stadig lidt undrende overfor, hvad der skete. Men hurtigt gik det.

“Fredag den 2. juni blev jeg pludselig ringet op fra tre forskellige virksomheder, alle langt fra Faaborg-Midtfyn, som fortalte, at der var noget galt med min Facebook-side – og at jeg skulle se at få den lukket,” fortæller erhvervskonsulenten.

Havde overtaget administrationen              

Da John Mogensen loggede på, var der et opslag på engelsk, som han ikke selv havde lagt på. Her stod, at siden ville blive lukket, fordi man havde skrevet noget, man ikke måtte, med mindre man klikkede på et link.

En lignende meddelelse var John Mogensen blevet mødt med nogle dage tidligere. Her var han logget på Facebook fra sin telefon og mødte beskeden som en pop-op-meddelelse, som han ikke kunne komme forbi, med mindre han klikkede på det pågældende link.

“Jeg googlede, om der mon var noget lusket i det, for man kan jo ikke være for forsigtig, og fik ikke noget resultat. Ingen advarsler mod det. Så derfor klikkede jeg. Det gav mig også den fulde adgang,” fortæller han. Men glæden var kort.

Få dage senere var siden overtaget af en mand ved navn Sergej Anagnosti. John var selv degraderet til såkaldt ”Analytiker”, som kan se sides data, men ikke selv lægge opslag på.

Og han havde svært ved at komme i kontakt med Facebook.

“De har ingen kundeservice eller sådan noget. Det er faktisk forbavsende, hvor svært det er at komme i kontakt med Facebook. Og jeg fandt intet om, hvad man kan gøre, hvis ens side bliver hacket,” fortæller John Mogensen.

Han fik en it-udvikler til at hjælpe sig, og det lykkedes dem at gøre siden passiv, så man ikke længere kan se den.

Opretter ny Facebookside

Faaborg-Midtfyn Erhvervsråd har besluttet sig for at lave en ny Facebook-side og samtidig opgive at genskabe den gamle, selv om den havde flere hundrede følgere og en historik med billeder og arrangementer i foreningens regi. Det fortæller Arne Brunholm, der er formand for foreningen.

“Vi har meget respekt for hackere, og vil meget nødig sættes i forbindelse med dem. Derfor opretter vi en ny side, og starter forfra, selv om det koster nogle ekstra kræfter. Men så burde vi være på. Så jeg vil da også opfordre alle foreningens medlemmer og andre der er interesserede i erhvervslivet i Faaborg-Midtfyn Kommune til (igen) at like vores side,” siger Arne Brunholm.

Pas på med hurtige handlinger

John Mogensen ærgrer sig over miseren, men svært ved at se, hvordan han skulle have undgået det. Det eneste, han helt sikkert tager med sig er, at han skal tage den med ro, når han møder noget, som for en lille alarm til at ringe.

“Når jeg drøner rundt og har travlt, tjekker jeg ofte mail og Facebook på telefonen. Det gjorde jeg også her. I stedet for at klikke, imens jeg sad i bilen, skulle jeg have ventet til jeg kom til en computer for at se, om jeg kunne være kommet forbi det kritiske opslag,” siger konsulenten.

 

Se og følg den nye Facebookside her: