40 år med trapper, altaner og alle mulige (og umulige) andre jernkonstruktioner. Fyns Smedejerns Trapper i Broby fejrer 40- års jubilæum her i juni, og det går bedre end nogensinde.

 

Ordrebogen er fyldt godt op. Og den kunne sagtens fyldes endnu mere. Fyns Smedejerns Trapper har 40 års jubilæum nu, og har virkelig gang i produktionen. Så godt, at der er 45 ansatte på virksomheden i Broby, og der kunne sagtens være mange flere. Hvis bare der var uddannede svende nok

“Det vælter derudaf med opgaver og ordrer. Vi har sjældent haft så travlt og ansætter og ansætter. Største udfordring lige nu er faktisk at vi ikke kan få nok uddannede klejnsmede,” siger Alan Plehn Holm, der ejer Fyns Smedejerns Trapper.

Han mener, at de kunne få opgaver til 60 mand, men selv fagforeningen giver virksomheden ret i, at der er uddannet for få.

“Vi har fire lærlinge ad gangen, men de fleste af de svende vi ansætter er omkring 50 år, for de yngre er der ikke,” siger direktøren.

Trapper til hele landet – selv til dronningen

Virksomheden der holder til i Broby producerer trapper, altaner og andre konstruktioner. Dem rejser de rundt i hele Danmark, Tyskland, Færøerne samt Norge og Sverige og monterer. De er blandt andet i gang med en design-trappe til Danmarks dyreste lejlighed i ”THE SILO” i København

Og efter 40 år med konstruktioner der holder, mener Alan Plehn Holm, at trapper fra Fyns Smedejerns Trapper når ud til alle danskere.

“De fleste danskere går på én af vores trapper i løbet af en uge. Fodboldlandsholdet går på vores trapper, når de går ind på Stadion. Dronningen gør det, når hun er i Operaen. Og hvis du spørger min kone, vil hun også sige, at jeg ser vores trapper overalt,” griner jubilaren, der i øvrigt fejrer sin egen 50-års fødselsdag sammen med virksomhedens jubilæum.

Jubilæet bliver fejret med en fest for de ansatte og indbudte gæster på virksomheden i Broby.