Gazeller 2017: Håndværkere klarer sig bedst

17 virksomheder i Faaborg-Midtfyn Kommune blev kåret til Gazeller af Børsen i 2017. Det er tre flere end i 2016, hvor 14 virksomheder modtog den prestigefyldte hæder.

De 17 virksomheder har alle levet op til kravene, som blandt andet er at omsætningen skal være fordoblet inden for de seneste fire år, og der skal være et positivt resultat i alle de fire år. Så for at modtage prisen, skal det gå rigtig godt for virksomheden, og have gjort det over noget tid.

At der er kommet flere med på listen – hvoraf en del er helt nye – er et passende billede på, hvordan det går med virksomhederne i kommunen. 2017 har nemlig generelt været et godt år.

Det fortæller erhvervskonsulent John Mogensen fra Faaborg-Midtfyn Kommunes erhvervskontor.

“Det er en generel tendens, at det går godt – særligt for håndværkervirksomhederne. Det er dem, der er flest af på listen, og dem som oplever den største vækst. Der er gang i mange store byggeprojekter i området, så der er meget arbejde. Faktisk oplever jeg, at flere kunne vækste endnu mere, hvis blot de kunne få arbejdskraft nok. Lige nu står mange håndværkervirksomheder og mangler uddannede håndværkere.

Produktionsvirksomheder skal have nye store ordrer, for at nå Gazelle-niveau

Det går også godt for mange  produktionsvirksomheder, men de vækster typisk ikke helt så meget, og derfor når de lige knapt op på gazelle-niveau,” vurderer han og fortsætter:

“Hvis produktionsvirksomhederne skal med på listen, skal de have nogle store ordrer, typisk nogle nye ordrer. Det er eksempelvis lykkedes for BCM Transtech i Broby og Faaborg Jern at komme ind på nye markeder og derved få væksten op,” siger han.

Endnu et udtryk for, at det faktisk går godt i kommunen er, at der på landsplan har været en del konkurser sidste år. Men den tendens ser ikke ud til at have ramt Faaborg-Midtfyn.

“Jeg har ikke længere adgang til statistik over alle kommunens virksomheder. Men jeg har ikke indtryk af, at ret mange måtte gå konkurs sidste år. Det er også et udtryk for, at det går godt,” siger John Mogensen.

 

Faaborg El er kommunens højst placerede Gazelle

Faaborg El har haft en vækst på 304,2 procent over de seneste fire år. Dermed er det dén virksomhed med den højeste vækstrate i kommunen.

Læs om Faaborg El Aps her

Grafikken er venligst udlånt af:

Sørens Tagdækning A/S, som også blev gazelle 2017

Sådan bliver du Gazelle
Sådan bliver du Gazelle-virksomhed
Du skal have et A/S eller ApS
Min. 1 mio. kr. i omsætning eller 0,5 mio. kroner i bruttoresultat
Minimum fire regnskaber skal være offentliggjort.
Der skal være vækst i omsætning/bruttoresultat alle fire regnskabsår.
Omsætningen/bruttoresultatet skal mindst være fordoblet i løbet af de seneste fire år.

Gazeller 2017

17 virksomheder i Faaborg-Midtfyn Kommune blev kåret til Gazeller i 2017.
Gazelle By
B & B Byg ApSFaaborg
Bakkekildegaard Byens Tag ApSRinge
Bcm Transtech A/SBroby
Faaborg Autoteknik ApSFaaborg
Faaborg El ApSFaaborg
Faaborg Jern ApSFaaborg
Jack Foged A/SBroby
Kirkeby & Thrane A/SBroby
Kroghs El Teknik ApSBroby
Moeskjaer ApSÅrslev
P.I.T. Hegn A/SRinge
Rebra ApSFaaborg
Ryslinge Tagdækning A/SKværndrup
Peter Thuesen ApsRyslinge
Vantinge VVS ApSRinge
Volstrup Tømrerforretning ApSRinge
Østerskov Byg ApSBroby