Faaborg El Aps er kommunens højst placerede Gazelle-virksomhed på Børsens Gazelleliste. På trods af at virksomheden kun har fire år i bagagen, og ejerne Nicolaj Winther og Peter Spaabæk egentlig ikke havde planer om at blive flere end de to, har de nu to svende, to lærlinge og en bogholder. Og en vækst på 304,2 procent over de seneste fire år.

Nicolaj Winther er overrasket over, at de er kommunens bedst placerede virksomhed. Men henviser til, at de som nystartede havde et lavt udgangspunkt. Hæderen har de desuden ikke skiltet med.

“Vi blev kontaktet og fik at vide, at vi var med på listen. Og det er dejligt. Men vi har ikke gjort noget ud af at fortælle det. Der er så meget jantelov,” fortæller den 38-årige elektrikker, som som ikke er kommet sovende til væksten. Han arbejder tidligt og sent. Og holder fast i selv at være “ude i marken”.

Lokal forankring – tæt på kunderne

Faaborg El Aps ligger – som navnet afslører i Faaborg, og størstedelen af kunderne kommer også fra det sydvestfynske område. Faktisk gør Nicolaj Winther og Peter Spaabæk meget ud af at være en lokal virksomhed, med lokale ansatte. Men trods den høje vækstkurve og meget arbejde, regner de ikke med at ansætte flere lige nu.

“Man skal passe på med ikke bare at ansætte sig ud af det hele. Det er meget vigtigt for os at bevare tilknytningen til både kunder og arbejde. Derfor er vi begge stadig meget i marken, og det vil vi blive ved med,” fortæller han.

Han oplever, at kunderne er glade for, at mester selv kommer ud til kunderne, og de to ejere deler også stort set akutopgaverne imellem sig.

“Vores kunder er meget lokale. Stort set alt vores arbejde ligger her i kommunen, eller hos lokale kunder som har opgaver lidt væk. Og så selvfølgelig vis vores mange dygtige samarbejdspartnere. Kunden vil gerne se, dem de plejer og vi oplever, at der sættes pris på, at de kender os, og at vi kender deres hus eller virksomhed, så vi hurtigt kan hjælpe”, fortæller han.

Perfekt størrelse – ikke flere ansættelser

Da Nicolaj Winther og Peter Spaabæk startede sammen i 2013 blev de enige om, at de bare skulle være de to sammen. De skulle kende alle kunderne og undgå en masse bøvl med planlægning og logistik omkring ansatte.

Men opgaverne væltede ind, og nu har de ansat to ekstra svende, to lærlinge og en bogholder. Og selv om de begge arbejder både tidligt og sent, og må sige at nogle opgaver, må vente, har de ikke planer om at ansætte flere.

“Pt er vi det perfekte match på holdet i FaaborgEl, vi arbejder i en flad struktur i dagligdagen og alle vores montører er super dygtige mennesker der arbejder 100% selvstændigt og loyalt for kunden. Vi vil blive ved med at være en lille og lokal virksomhed. Og vi vil blive ved med selv at være i marken. Så kan vi ikke være meget større. Det kan være, vi kommer til at tage ekstra mandskab ind i forbindelse med større projekter, men vi har ikke planer om at blive flere ansatte,” fortæller Nicolaj Winther.