Ringe-virksomheden JEROS A/S sælger industriopvaskemaskiner til hele verden, men har bevaret den lokale ånd – og kan både tiltrække og fastholde medarbejdere. Derfor har Faaborg-Midtfyn Erhvervsråd kåret virksomheden til Årets Virksomhed 2018.

Vaskemaskiner fra JEROS i Ringe vasker udstyr fra køkkener, bagerier og fødevareindustri over hele verdenen, lige fra Europa til Asien.

Trods verdenssynet har Ringe-virksomheden bevaret de lokale rødder og værdier, har en stærk og loyal medarbejderskare og samarbejder med både folkeskoler, erhvervsskoler og universiteter.

Udsynet kombineret med de lokale og sociale værdier og en sund virksomhed har sikret JEROS A/S titlen som Årets Virksomhed 2018 i Faaborg-Midtfyn.

Kåringen foregik onsdag aften på Faaborg-Midtfyn Erhvervsråds generalforsamling på Tøystrup Gods. Her modtog ejer Evita Rosdahl prisen, som ud over æren, er en indrammet plakat designet til lejligheden af faaborg-designer Hanne Mogensen (Made in Faaborg).

Forbillede for andre virksomheder

Arne Brunholm, der er formand for erhvervsrådet, præsenterede virksomheden på generalforsamlingen og fortalte, hvorfor valget var faldet på de internationale industriopvaskemaskiner:

”De seneste år har JEROS gennemgået et forbilledligt generationsskifte. Evita Rosdahl har overtaget virksomheden fra sin far og det er lykkedes hende at videreføre ånden fra tidligere – hvilket blandt andet ses i at mange medarbejdere har været ansat i rigtig mange år. Samtidig er virksomheden moderniseret og fremtidssikret. De er et forbillede for andre i forhold til at tage et stort ansvar i forhold til at ansætte lærlinge og samarbejde med studerende fra universiteterne. På den måde sikrer de både uddannelse til de unge og kvalificeret arbejdskraft til virksomhederne,” siger Arne Brunholm.

Netop den begrundelse, gør Evita Rosdahl særligt glad. For selv om hun bruger næsten halvdelen af året på at rejse rundt i verden – i sidste uge var hun eksempelvis i Pakistan – for at sælge og markedsføre opvaskemaskinerne, brænder hun for den lokale forankring.

”Det betyder meget for os at få den lokale anerkendelse. Vi vil gerne være en del af nærmiljøet, selv om der næppe er nogen fra Ringe, som køber vores maskiner – i hvert fald ikke privatpersoner,” siger Evita Rosdahl og fortsætter: ”Nærområdet er super vigtigt for os i forhold til rekruttering af arbejdskraft, men også i forhold til at høre til et sted. Det er også derfor vi, som en selvfølge har deltaget i kommunens ”Erhvervs-rygsækken”, hvor vi har haft besøg af elever fra de lokale folkeskoler, og åbner virksomheden for de lokale, så de kan se, at en moderne industrivirksomhed er noget helt andet end de gamle samlebåndsvirksomheder.”