Kun et par uger efter konkursbegæringen, kunne Konnerup & Co igen åbne dørene. Ærlighed og Henrik Konnerups personlige netværk har hjulpet ham og virksomheden videre

 

Ole Billum køber den konkursramte virksomhed Konnerup & Co, så den kan åbne igen. Sådan har overskrifterne kørt i de fleste fynske medier den seneste uges tid. Udmeldingen om at chokolademesterens gode ven, malermester, ejendomsmand, radioejer med mere Ole Billum investerede i chokoladevirksomheden, gav massiv medieomtale.

Men bag historien om konkursen og genåbningen ligger der også en historie om, at ærlighed og netværk er helt afgørende for succes. Måske endda endnu mere, når man står på randen af en konkurs. Det fortæller Henrik Konnerup:

“Vi har besluttet os for at være ærlige hele vejen igennem og fortælle, hvordan det stod til. Derfor har jeg også, allerede inden vi måtte aflevere konkursbegæringen, haft mange intime og personlige samtaler med erhvervsfolk i mit netværk, fortæller han og fortsætter: Mennesker, der har kunnet give råd og vejledning om, hvordan vi bedst tacklede den situation, vi var kommet i,” siger han.

Fik økonomimand til rådighed

Henrik Konnerup har blandt andre talt meget med bagermester Preben Wendorff, Lars Nielsen fra 1Office og en gammel ven, Jens Heimburger, der nu ejer Dansk Generationsskifte. Sidstnævnte stillede en økonomimand til rådighed for Konnerup & Co i nogle dage, så de kunne udrede de økonomiske muligheder.

“Jeg er virkelig taknemmelig over den hjælp, jeg har fået. Det gør, at vi kunne komme videre. Jeg ville være så ked af at måtte lukke det hele ned. Hele familien er en del af chokoladevirksomheden, så det har også været en hård tid,” siger han.

Advokat ind tidligt i processen

Henrik Konnerup har hele tiden haft en tæt dialog med sin advokat om muligheder for salg, overtagelse, konkurs – ja, alle de udtryk som Henrik og hans kone Mayette Konnerup ikke havde tænkt på at lære så dybt at kende.

“Jeg er vant til at få, bede om eller købe mig til hjælp på områder, hvor jeg ved, jeg ikke er skarp nok selv, og det har – igen hjulpet mig. Advokaten sagde flere gange, at det var rart at komme ind i processen så tidligt, at der stadig var mulighed for at ændre noget,” siger han.

Konnerup & Co har åbnet butikken i V. Åby, men de har lukket ned for de aktiviteter, som ikke gav overskud. Derfor er der blevet afskediget et par mand, ligesom bogholderiet er rykket ind i 1Office i Faaborg, hvor alle Ole Billums virksomheder har samlet deres administration.

 

Råd til andre i samme situation:

Tal om det. Fortæl det til dit netværk og bed om hjælp. Og tro på, at du har gjort dit bedste, så løft hovedet og gå ud, og prøv at lade være med at tage det alt for personligt. Det sidste indrømmer Henrik Konnerup nok er det sværeste.