Nye tal fra Danmarks Statistik viser, at ledigheden er faldende. Alene i juli 2018 faldt ledigheden med 400 personer på landsplan. I Faaborg-Midtfyn Kommune er der sket et markant fald i arbejdsløsheden, hvilket udspringer af kommunens fokus på at udnytte det store potentiale, der ligger i at samarbejde med private virksomheder.

Af Pernille Pedersen

En tredjeplads blandt fynske kommuner

En opgørelse fra LO viser, at Faaborg-Midtfyn Kommune klarer sig rigtig godt, når det drejer sig om komme arbejdsløsheden til livs. Siden april i år er der kommer 17 flere personer i arbejde, hvilket svarer til et fald i arbejdsløsheden på knapt to procent. Borgmester Hans Stavnsager (S)  giver en mulig forklaring på den gode placering:

“Jeg tror, der er flere årsager. For det første har vi haft meget fokus på det gennem længere tid. Vi er blevet mere virksomhedsrettet med eksempelvis afklaringsforløb og praktikforløb og har færre kommunale forløb. Vi har en tæt dialog med områdets virksomheder omkring hvilke åbninger de ser, og hvilke behov de har. En anden forklaring kan være, at kommunen har mange små og mellemstore virksomheder. Her møder vi stor velvilje, og virksomhederne står klar til at åbne dørene for dem, der står udenfor arbejdsmarkedet. Det er nok vores nøgle til at lykkedes.”

De samlede tal for Fyn viser, at Faaborg-Midtfyn ligger på en flot tredjeplads, kun over gået af Assens og Ærø kommuner.

Faaborg-Midtfyn har godt styr på de ledige unge

Særligt godt er det gået for de ledige unge. Kaster man et blik på tallene for de unge mellem 18 og 29 år, så sniger Faaborg-Midtfyn sig helt op på andenpladsen blandt de fynske kommuner. Siden april er 17 unge mennesker i Faaborg-Midtfyn kommune kommet i arbejde, hvilket svarer til godt 8 procent af de ledige unge. Også her er der en god forklaring på, at Faaborg-Midtfyn skiller sig positivt ud. Hans Stavnsager forklarer:

“Vi har haft øget fokus specielt på de unge. Vores erfaring er, at de ikke må gå for længe og passe sig selv. Så snart vi observerer det, sikrer vi, at de kommer ud på fx en virksomhed. Det er også vigtigt, at vi har fokus på overgangen mellem forvaltningerne. Når de unge er under 18 år, hører de til i afdelingen for opvækst og læring, og når de fylder 18 år, overgår de til arbejdsmarkedsafdelingen. Her må de unge ikke falde gennem fingrene på os. Vi tager fat og lægger planer, som vi følger nøje.”

Faaborg-Midtfyn kommune har på denne måde udnyttet den stigende efterspørgsel på arbejdskraft, og de agter at fortsætte det gode samarbejde med Jobcentret for at få endnu flere af kommunens knap 1.100 ledige ind på arbejdsmarkedet.

ledige statistik Faaborg-Midtfyn

Ledighedsstatistik maj 2018