40 gange er der sendt faktura ud til nye medlemmer af erhvervsrådet de seneste måneder. Det giver travlhed hos Kontor Fyn, der administrerer medlemmerne for erhvervsrådet. Men en god travlhed.

For jo flere medlemmer foreningen har, jo stærkere stemme har den politisk og som forening. Derfor er den nye formand, Johnny Poulsen meget tilfreds med travlheden og de nye medlemmer.

“Det er super, og det mål, vi havde, så det er rigtig glædeligt. De kommer af to ting. Dels er der en del medemmer fra Midtfyn, som tidligere var “fødte medlemmer” af erhvervsrådet i kraft af Midtfyns Erhvervsforening, som har valgt at melde sig selvstændigt ind i foreningen nu. Dels er der kommet flere nye til, fordi vi har fået en del opmærksomhed, særligt omkring arrangementsrækken “Et godt Råd”, siger han.

Netværk og inspiration gjorde beslutningen let

Én af de virksomheder, som står på listen over nye medlemmer er ejendomsmægler Birthe Pedersen.

“Det tog ikke mange minutter for mig at beslutte mig,” siger hun  “Jeg vil gerne være en del af netværket, og der er også en interessant kursusrække, som jeg tænker at deltage i et par gange i løbet af året,” siger hun. Hun har været med i Midtfyns Erhvervsforening i mere end 20 år, så derigennem har hun også tidligere haft adgang til Erhvervsrådets arrangementer.

Sidste år besluttede Midtfyns Erhvervsforening at lægge sig sammen med håndværker og industriforeningen i Ringe til HI Erhverv Midtfyn. Med den fusion ophørte medlemmerne af erhvervsforeningen med at være “fødte medlemmer” af Faaborg-Midtfyn Erhvervsråd.

Bestyrelsen besluttede at sætte tid af til at ringe til de tidligere medlemmer og minde dem om, at Erhvervsrådet findes endnu og endda har gjort ekstra meget ud af at give valuta, netværk og ny viden til medlemmerne med arrangementsrækken “Et godt råd”.

“Det var en selvfølge, at jeg skulle være med, det giver god mening for mig. Men jeg må også indrømme, at det nok var godt jeg fik opringningen, for ellers kunne det godt være blevet glemt midt i alt det andet, man også skal huske,” siger Birthe Pedersen.

Hun er ejendomsmægler og har i 24 år haft til huse i Ringe, men har nu rykket adressen til Vissenbjerg, fordi landboorganisationen Centrovice rykkede derud. På den måde beholder hun netværket inden for “det grønne område”, hvor hun har de fleste af sine ejendomshandler.

Populær arrangementsrække tiltrækker også nye

Den nye arrangementsrække “Et godt Råd” tiltrækker også nye medlemmer alene. Erhvervsrådet har tidligere holdt netværksmøder med oplæg for medlemmerne, men med det nye initiativ er der et arrangement om måneden, som er sat i kalenderen det næste år. Så kan man meget tydeligt se, hvad man “får for pengene” i foreningen, og den satsning ser ud til at bære frugt.

I hvert fald er der allerede nu meldt om “udsolgt” til det næste arrangement, hvor erhvervsrådet eksklusivt får lov at komme ind bag murene på det lukkede fængsel på Søbysøgaard den 14. maj.

“Arrangementerne er – heldigvis – populære, og det var også det vi håbede med satsningen, så det giver blod på tanden i forhold til at fortsætte arbejdet, siger formand Johnny Poulsen.