Målet er at kunne ansætte sin egen erhvervskonsulent

Bestyrelsen har taget mere arbejde til sig, og påtager sig nu selv sekretærfunktionen. Til gengæld køber de assistance til professionelt bogholderi, medlemsregistrering og kommunikation. Ønsket er at dække hele kommunen – og blive så stor, at man kan ansætte sin egen erhvervskonsulent.

 

Der har været lidt stille fra Faaborg-Midtfyn Erhvervsråds side de seneste måneder. Men med god grund. For bestyrelsen har arbejdet intenst med at forme en ny struktur på foreningen. En struktur der i disse uger er ved at blive rullet ud. Nyhedsbrevet her er én af ændringerne.

Målet er at gøre foreningen stærkere og mere synlig over for både medlemmer og øvrige virksomheder i området, så alle kommunens erhvervsforeninger kommer under paraplyen Faaborg-Midtfyn Erhvervsråd. På sigt drømmer bestyrelsen om at kunne ansætte sin egen erhvervskonsulent.

Den praktiske forskel her og nu er, at foreningen har opsagt Samarbejdsaftalen med kommunen, hvor de tidligere har købt erhvervskonsulent John Mogensen ind som deltidssekretær.

“Vi har taget sekretærfunktionen tilbage til bestyrelsen og fordelt opgaverne imellem os. Det har vi gjort for at komme tættere på foreningens opgaver og på medlemmerne. Tidligere har opgaverne i praksis været delt mellem John Mogensen og mig selv som formand”, siger Arne Brunholm, der er formand for erhvervsrådet.

Vi vil være støtten og netværket for alle virksomheder. Det skal de vide, og det budskab skal vi have ud, så endnu flere vælger at blive en del af fællesskabet”

Johnny Poulsen, næstformand, Faaborg-Midtfyn Erhvervsråd

Penge til medlemsregistrering og kommunikation

En af fordelene ved at bestyrelsesmedlemmerne påtager sig mere arbejde er, at der frigives penge til professionel medlemsregistrering, bogføring og til kommunikation. KontorFyn bliver fremover foreningens adresse og regnskabsfører, imens Sofie Janerka fra Soja Media kommer til at stå for hjemmesiden, nyhedsbrevet og assistance til foreningens øvrige kommunikation.

“Vi vil have budskabet ud om, at det er vigtigt at være medlem af erhvervsrådet som både store, mindre og helt små virksomheder. Vi vil være støtten og netværket for alle virksomheder. Det skal de vide, og det budskab skal vi have ud, så endnu flere vælger at blive en del af fællesskabet”, siger Johnny Poulsen, der er næstformand i foreningen.

Fremover vil foreningens sende nyhedsbrev ud hver anden måned med historier fra kommunens virksomheder, invitation til arrangementer og andet relevant erhvervsstof. Hjemmesiden vil også blive opdateret langt mere end tidligere og vil spille sammen med foreningens nye Facebook-side (den gamle blev hacket).

Inspireret af Herning Kommunes Erhvervsråd

Ideen til ændringerne i foreningen kom efter at bestyrelsen var på studietur til Herning og Ikast-Brande, hvor de har et meget stærkt erhvervsråd, der dækker hele kommunen. Lige nu er erhvervsforeningerne i den gamle Årslev Kommune og Ryslinge Kommune stadig ikke en del Faaborg-Midtfyn Erhvervsråd. Det vil bestyrelsen arbejde hårdt på at de kommer.

Målet er at blive så stor, at foreningen kan ansætte sin egen erhvervskonsulent, og så selvfølgelig få en endnu stærkere stemme i forhold til kommunen.

“Vi samarbejder stadig meget med kommunen og det fortsætter vi med. Kommunen og politikerne er gode til at lytte til os, men her ville vi også stå stærkere, hvis vi dækkede hele kommunen,” siger Arne Brunholm.