Jacobs Haveservice: 20 år, ung selvstændig og har allerede sin første ansatte. Målet er 15


Der er travlt i Jacobs Haveservice. Siden 20-årige Jacob Østerberg startede som selvstændig for en måned siden, har ordrebogen været fyldt, og den er det også allerede ind i efteråret nu.

Han har derfor allerede ansat sin første arbejdsmand, sin tvilling Simon Østerberg.

”Det er sjovt at starte selv, men det kræver også meget tid. Vi arbejder fra 7-16 hver dag, og så udregner jeg tilbud og sender fakturaer og sådan noget om aftenen”, fortæller Jacob Østerberg, der selv fik sit svendebrev i februar.

Han har altid vidst, at han ville være selvstændig, når han blev ”stor”. Så derfor er han også gået målrettet efter at blive så god til sit fag som muligt. En målrettethed, der har indbragt ham to guldmedaljer ved DM i Skills. Målrettetheden gjorde muligvis også, at springet til selvstændig kom tidligere, end han havde regnet med.

For mange aftaler i ordrebogen

”Det blev ofte meget sent om aftenen, for at jeg kunne nå det hele. Og her først på sommeren, havde jeg så mange opgaver, at jeg ikke kunne nå mit ”rigtige” arbejde, så at sige. Så der tog jeg springet. Jeg ville ikke sige nej til mulige kunder. Man ved aldrig, om de vender tilbage,” fortæller Jacob Østerberg.

Han fik sit eget CVR-nummer i januar 2016, imens han stadig var lærling, og har så arbejdet om aftenen og i weekender. Pengene fra hans eget firma blev i starten brugt til at investere i udstyr og værktøj. En investering, der har båret frugt, for nu er det kun bilen, han leaser. Alt andet er hans eget udstyr.

 

Selvstændig entreprenør som forbillede

Han er uddannet anlægsstruktør og kan klare alt, hvad der angår havearbejde. Men han stopper ikke der. Han har planer om også at blive certificeret kloakmester, så han kan tage sig af kundernes kloaker og spildevand. Den skulle gerne komme til foråret. Og så skal der flere ansatte i butikken. Drømmen er at blive en entreprenørvirksomhed med 15 mand ansat, og selvfølgelig godt med lærlinge også. Inspireret af barndommens nabo

“Vi var naboer til Faaborg Entreprenøerne som barn, og jeg så meget op til dem. Og siden jeg lagde mærke til, at han havde sit navn på alle maskinerne, tænkte jeg, at det ville jeg også,” fortæller Jacob Østerberg, som allerede har sit navn på bilen, på arbejdstøjet og på skilte, han kan sætte op ved større opgaver, så naboerne kan se, hvem der arbejder på stedet.

Familien har hjulpet på vej

Det er ikke tilfældigt, at tvillingebroren blev Jacobs første ansatte. Faktisk har meget af familien hjulpet den unge iværksætter i gang. Broren har oprettet en Facebookside, hvor Jacob fortæller om sine opgaver og tilbud, og han og deres mor har også hjulpet med at lave flyers, og dele dem ud.

Det næste projekt bliver en større brochure om, hvad Jacobs Haveservice tilbyder. Derudover har både Jacobs far og hans kone også været en stor hjælp. Faren fordi han har mange års erfaring og netværk som håndværker, og hans kone er bogholder og hjælper Jacob med regnskaber og revisoren. Og hans kæreste har også sågar også været med ude og slæbe fliser, når der var rigtig travlt.

”Der er meget at lære som ny. Det er dejligt at have god hjælp og sparring fra familien,”

Jacob Østerberg.