Hvordan mærker du begyndende stress hos dig selv – og hvordan opdager du og hjælper dine medarbejdere?

Det er hovedtemaet i det oplæg, som praktiserende psykolog Susanne Wich fra Ringe holder på næste netværksmøde den 5. november klokken 15.30-17.00 på Thaisen Hus i Hillerslev.

Susanne Wich, 58, arbejder som psykolog og får mange stress-ramte klienter henvist fra både sundhedsforsikringer og læger. Så hun har både faglig og menneskelig erfaring at bygge på, når hun fortæller os om tegnene.

”Det kan være svært som leder at gå fra at have en lille virksomhed og få mange ordrer ind, ansætte nye mennesker og stadig udvide. Det er nemlig de færreste, der lærer ret meget om personaleledelse og HR under deres uddannelser,” fortæller Susanne Wich og fortsætter: ”Får man ikke håndteret medarbejdernes eller egne stress-udfordringer i tide, ender det med sygemeldinger, som er dyre både økonomisk og menneskeligt.

Hun tilrettelægger oplægget, så det er målrettet ejerledere og virksomhedsledere som både skal håndtere deres eget pres i forhold til at lede og styre deres egen virksomhed og hvordan de hjælper de ansatte til at trives.

”Vi er i en tid, hvor meget handler om at blive mere og mere effektive. Nogle springer pausen over for at kunne nå mere. Det kan man også lige dén dag, men der kommer et punkt, hvor man ikke bliver mere effektiv af at arbejde mere og mere, hvis man ikke får ladet ordentligt op indimellem. Så er det medarbejderne ender hos én som mig”.

Vigtigt emne for alle virksomheder

Bestyrelsen for erhvervsrådet glæder sig også til at få det mentale helbred på dagsorden, fordi det er så vigtigt og jo noget man godt kan have svært ved at få tænkt ind i hverdagen.

“Det er dyrt både menneskeligt og økonomisk, når en medarbejder bliver sygemeldt med stress eller depression. Og det kan være fatalt for de små virksomheder, hvis det er lederen selv, som knækker. Derfor er det rigtig vigtigt, at vi tager det seriøst, og derfor glæder vi os også til oplægget og håber, at mange vil tage med, for vi kan nok alle blive klogere på det her område, siger Alexander Mygind Andersen fra bestyrelsen.

 

Oplægget starter klokken 15.30, men kom gerne før, så der er tid til at nyde en sandwich og få en netværkssnak med nogle af de andre deltagere. Der er også mulighed for at blive efter oplægget.

Tilmelding til netværksmøde 5. november

Tilmelding

Medlem

11 + 11 =