Bio Circle donerer håndsprit til alle plejecentre

12. maj 2020by FME
Bio Circle leverer håndsprit til plejecentre
plejehjemsansatte modtager håndsprit
Bio Circle leverer håndsprit til plejecentre

Der skal ikke mangle håndsprit på plejecentrene i Faaborg-Midtfyn. Det mener brødrene Carsten og  Mikael Bødker, der står bag virksomheden Bio Circle i Ringe. Derfor kørte de i sidste uge ud til alle plejecentre i Faaborg-Midtfyn Kommune med en 20-liters dunk med håndsprit og et visitkort, så plejecentrene kan bestille mere, når det første er brugt.

Bio Circle forhandler biologiske rengøringsmidler til industrien og har derfor i forvejen håndsprit i deres varelager, men plejer ikke at levere til plejecentre og lignende.

“Vi bor her i kommunene, har virksomhed i kommunen og vil gerne gøre vores til at de allersvageste borgere bliver beskyttet så godt som overhovedet muligt,” fortæller Carsten Bødker, der selv kørte rundt til alle plejecentre og afleverede dunken med sprit i indgangen, så han ikke kom ind.

På plejecentrene tog de godt imod gaven. På Prices Have Centret i Faaborg er leder Linda Eckhardt taknemmelig for donationen.

“Det er super dejligt, at nogen tænker på os og bringer sprit ud lige til døren, ” siger hun.

De er vant til at “spritte”, men gør det endnu mere nu og bruger op imod 4-5 liter om ugen på centret. Så donationen er en kærkommen gave.

Stor efterspørgsel efter biologisk rengøring i krisen

Da Danmark blev sendt hjem i marts, blev alle medarbejdere fra Bio Circle også sendt hjem. Brødrene Mikael og Carsten blev alene tilbage. Virksomheden har både administrativt personalt og konsulenter, som kører rundt til virksomheder i hele landet og demonstrerer, hvordan de biologiske rengøringsmuligheder.

Men selv om alt udgående salg blev stoppet, har krisen vist nye muligheder og nye brancher har efterspurgt store mængder sprit og rengøringsartikler. Så salg og omsætning har været det samme, som det plejer, selv om brødrene har været alene i virksomheden. De har derfor heller ikke søgt kompensationsordninger.

Vil gerne støtte lokalt – og måske ender man en dag selv på plejehjem

Mikael og Carsten Bødker har aldrig solgt rengøring til plejecentre og ser fortsat deres fokus i industrien. Men de har familierelationer, som arbejder på plejecentre og havde hørt, at det nogle gange kunne være svært at få fat på nok håndsprit. Og så tænkte de, at dét skal i hvert fald ikke mangle på plejecentrene her i kommunen.

“Det er så vigtigt, at de har nok og det vil vi gerne hjælpe med. Både fordi det er her vi bor og har virksomhed og så med tanken om, at det er vigtigt, plejecentrene fungerer optimalt. Man kan jo selv ende der engang,” smiler Carsten Bødker, som på sin tur kun havde meget kort kontakt til personalet på centrene.

“De er blevet glade, når jeg kom forbi, men det er vigtigt for mig at understrege, at jeg ikke ønsker at være nogen julemand, der skal hyldes,” siger han.

På Prices Have Centret i Faaborg tog tre sosu-ansatte imod den grønne dunk med sprit med et stort smil og kommentarer om, at det er dejligt at vide, at de ikke kommer til at mangle håndsprit længere.

Bio Circle har i første omgang leveret 20 liter til samtlige centre, da det er den mængde man kan levere direkte i forhold til brandfaren. Alle centre har kan bestille to leveringer mere, når og hvis der er behov.

 

KontaktFaaborg-Midtfyn Erhvervsråd

Glasmestervej 31 - 5772 Kværndrup

ErhvervskonsulentKonsulent

Klaus Juul Jensen

AdministrationBogholder

Gitte Lei

FakturaKasserer

Søren Haller

NyhedsbrevWebmaster

Sofie Janerka
bt_bb_section_top_section_coverage_image

Copyright © 2020 Faaborg-Midtfyn Erhvervsråd. All rights reserved  –  Design: Mark & Storm Grafisk.