Her er de nominerede til: Årets Virksomhed 2020

9. juni 2021by FME
Årets virksomhed

De nominerede til Årets Virksomhed 2020 er:

 

I år har bestyrelsen i Faaborg-Midtfyn Erhvervsråd valgt at nominere tre virksomheder til Årets Virksomhed. Nomineringerne er sket ud fra de indstillinger, som tidligere på året kom ind til bestyrelsen fra medlemmer og andre lokale, der har lagt mærke til virksomheder og iværksættere, som er kommet godt i gang med deres virksomhed.

 

Vinderen bliver kåret på generalforsamlingen den 17. juni 2020.

De nominerede er:

Faaborg Pharma ApS

Sten Grønved, Faaborg Pharma
Faaborg Pharma med Sten Grønved i spidsen er nomineret til Årets Virksomhed 2020. Foto: Faaborg Pharma

Faaborg Pharmas produkter sælges nu på samtlige 500 danske apoteker, og direktør Sten Grønveds ambition er nu også at gå efter det internationale marked. De seneste år har virksomheden været i en rygende udvikling og er gået fra 11 ansatte i starten af 2018 til 19 her i juni 2021. Omstætningen steg hele 40 % i 2020 i forhold til 2019.

Virksomheden er med til at sætte området på landkortet ved aktivt at bruge navnet i sine produkter – og har trods udvikling og vokseværk holdt både virksomhed og arbejdspladser lokalt.

Under corona-nedlukningen i foråret gearede virksomheden op i forhold til at producere håndsprit til de stigende efterspørgsel.

Dansk Træemballage A/S, DTE

DTE Peter Jensen
Dansk Træemballage med Peter Jensen i spidsen er nomineret til Årets Virksomhed 2020
Foto: Jørn Ungstrup

Dansk Træemballage producerer træemballage – ofte til fødevareindustrien og er en af områdets største virksomheder.

DTE havde et overskud på svimlende 100 millioner i 2020. Det skyldes blandt andet, at virksomheden har kunnet arbejde igennem hele året trods corona og et ellers nedlukket samfund. Det kunne de, fordi de har investeret massivt i at teste de ansatte, alle ansatte i koncernen er testet mindst én gang om ugen, og ingen uvedkommende får lov at komme ind på virksomheden.

Til gengæld har de også kun oplevet meget få smittetilfælde.

Der er i dag godt 500 ansatte i alt i virksomheden, som har adresse flere steder, men har hovedsæde i Haastrup. Her arbejder omkring 100 mennesker.

 

Viking Rubber Co

Alexander Mygind Andersen, Viking Rubber
Viking Rubber Co og direktør Alexander Mygind Andersen er nomineret til Årets Virksomhed 2020. Foto: Sofie Janerka

 

Viking Rubber Co gennemgik et generationsskifte lige omkring nytår 2019-2020 mellem far og søn. Og så blev Alexander Mygind Andersen som ny direktør sat på prøve, da corona i foråret lukkede samfundet og stoppede en del af deres ordrer.

Men i stedet for at sidde og vente på at samfundet selv fandt tilbage til normalen, udviklede Viking Rubber Co genanvendelige mundbind på deres egen tøjfabrik i Vietnam og fik dem godkendt til salg i Europa og Danmark.

Så kort efter hjemsendelsen, kunne Alexander trække sine medarbejdere tilbage på arbejde i Faaborg – nu med et fokus på at sælge mundbind til private.

I løbet af 2020 nåede virksomheden at få en god forretning ud af mundbindene – så god at de også donerede til blandt andre Ungdommens Røde Kors, Havnestuen i Faaborg.

 

Prisen som Årets Virksomhed gives til en virksomhed, som er mere end tre år gammel, og som har plus på bundlinjen. Derudover er der krav til, at virksomheden i sit arbejde skal være sit lokale ansvar bevidst. Det kan både være i forhold til at skabe (relativt) mange elev- eller praktikpladser og derigennem hjælpe flere ud på arbejdsmarkedet.

Det kan også være ved aktivt at markedsføre lokalomådet, deltage i foreningslivet og den generelle udvikling af området.

Alle brancher kan deltage. Der har indtil nu været en overvægt af håndværker- og industrivirksomheder, men det er ikke et krav og bestyrelsen er bevidst om, at de kreative fag skal i betragtning på lige niveau.

KontaktFaaborg-Midtfyn Erhvervsråd

Glasmestervej 31 - 5772 Kværndrup

ErhvervskonsulentKonsulent

Klaus Juul Jensen

AdministrationBogholder

Gitte Lei

FakturaKasserer

Søren Haller

NyhedsbrevWebmaster

Sofie Janerka
bt_bb_section_top_section_coverage_image

Copyright © 2020 Faaborg-Midtfyn Erhvervsråd. All rights reserved  –  Design: Mark & Storm Grafisk.