Dansk Industri vil gerne dele gode samarbejdserfaringer fra Faaborg-Midtfyn med andre kommuner
Dansk Industri har netop underskrevet en partnerskabsaftale med Faaborg-Midtfyn Kommune og flere lokale aktører i kommunen, blandt andre Faaborg-Midtfyn Erhvervsråd.
Aftalen er kommet i stand, fordi Dansk Industri ønsker at dele Faaborg-Midtfyns gode erfaringer med samarbejde mellem virksomheder og kommunen med andre kommuner.
“Der er ikke lagt op til, at vi skal gøre andet, end vi allerede gør i forbindelse med samarbejdsaftalen. Vi skal egentlig bare fortsætte det gode arbejde med erhvervsrygsækken, virksomhedspanelet, Code of Care og hvor vi ellers finder muligheder for at erhvervsliv og kommunen samarbejder,” siger borgmester Hans Stavnsager (S).
Formand for erhvervsrådet, Johnny Poulsen glæder sig over, at Faaborg-Midtfyn er er kommune, der bliver lagt mærke til og som går foran som et godt eksempel på, hvordan vi kan arbejde sammen – erhvervsliv og kommune på mange forskellige fronter.
“Det er fedt, som nogen lægger mærke til, hvad vi gør, og at vi gør det godt!,” siger han.
Kommunen er udvalgt som én af fem kommuner, som får besøg af undervisningsminister Pernille Rosenkrantz-Theil, Folketingets udvalg og embedsmænd. De vil høre om kommunens erfaringer med at gøre folkeskolen mere praktisk orienteret – her igennem Erhvervsrygsækken.
De samme fem kommuner har været budt til Christiansborg for at fortælle om deres erfaringer. Her var borgmester Hans Stavnsager med.
Champagne og jordbær for diversiteten
At der bliver arbejdet på mange forskellige fronter i erhvervsrådet vidner de seneste uger også om. Formand Johnny Poulsen var nomineret som Årets Bestyrelsesmedlem til Danish Diversity Awards. Han var indstillet af bestyrelsesmedlem Anne Farup for sit engagement i Code of Care, i at få virksomheder til at åbne øjnene for at kunne ansætte mennesker i småjobs.
Nomineringen blev fejret med champagne og jordbærkage – en forplejning der ellers bestemt ikke er hverdagskost til bestyrelsesmøderne.
“Det er jo et fælles projekt. Kan godt være jeg var nomineret, men det er jo en fælles bestyrelse som gør arbejdet,” siger Johnny Poulsen.
Ét af projekterne som gør en forskel for mangfoldigheden er Code of Care. Her blev der i maj holdt Middag med Mening, som gik fortræffeligt. Over 100 deltog i mødet og der blev udviklet mange forskellige jobmuligheder efter arrangementet – og der blev talt meget om at alle har et talent – vi skal bare finde ind til det.
Formand Johnny Poulsen er også begejstret for Jobcenterets arbejde i forbindelse med Code of Care.
“Det som glæder mig meget er, at jobcenteret har været virkelig effektive. De gik i gang med at kontakte virksomheder allerede dagen efter Middag med Mening. Flere virksomheder har fået CVer på en stak kandidater, de kan tage til samtale. Vi oplever her en udfarende holdning, hvor man søger at finde løsninger og gode match,” siger han.
Code of Care er forlænget til årsskiftet.
Netværk for erhvervsdrivende på småøerne
Kommunen har ansat en freelance projektleder som ø-konsulent 20 timer om ugen. Hun arbejder med 12 spor, bla et erhvervsspor. I den sammenhæng har hun henvendt sig til erhvervsrådet/KJJ med oplæg til, hvordan hun ser, man kan udvikle erhvervslivet på øerne.
Målet er at lave et mindre netværk af de erhvervsdrivende på øerne, så de kan hjælpe med at brande hinanden og ø-kvaliteten. Det kører lige nu i kommunalt regi, men målet er at det på sigt bliver en del af aktiviteterne under erhvervsrådet.
Bedre muligheder for iværksættere
Det fungerer rigtig godt med iværksætterkurser og Iværksætternetværk sideløbende. Flere deltagere på kurset sætter pris på muligheden for også at mødes i netværk og sparre med andre i samme situation.
Anne Farup er i gang med at planlægge arrangementer til det næste halve år for netværket.
Og den Faberske Fond har bevilget 200.000 kroner til iværksætterstøtte næste år.
Klaus Juul arbejder på at en del af støtten bliver, at alle som får iværksætterstøtte samtidig får et års medlemsskab af erhvervsrådet som en del af støtten.
Kort nyt:
Lag SØM er i gang med at “tømme kassen” og dele støtte ud til projekter. Det skal re-organiseres. Erhvervsrådet beslutter at fortsætte med at stille med ét medlem til LAG SØM. Indtil nu har Solveig Mørk haft den tjans. Hun fortsætter gerne, men giver også gerne pladsen videre, hvis andre er interesserede.
17 er indskrevet til at starte grundforløb på erhvervsuddannelse i Faaborg efter sommerferien. Man kan starte på byggefagene, elektriker og VVS.
Plan for varmesituationen for alle husstande
Kommunen arbejder på at lave en plan for alle husstande og deres muligheder i forhold til varme og muligheder for at komme på fjernvarmen.
Ringe Fjernvarme planlægger at lægge varme ud til: Ryslinge, Fjellerup og Gislev samt Industriområdet øst for Ringe.
Fjernvarme Fyn = Ferritslev (er vist i gang), byerne Årslev/Sdr. Nærå, Nr Lyndelse/Nr. Søby, Vejle samt de store gartnerier ved Vejle, samt forhåbentlig hele Allested. Muligvis og forhåbentlig også Brobyværk. Nr. Broby er med.
FFV. kobler ikke andre på, men vil være behjælpelig og aktiv omkring de større byområder i Faaborg området.