Vandkanten Falsled er Årets Iværksætter 2020

18. juni 2021by FME

Vandkanten Falsled har fået succes på rekordtid

 

Stine Mjaaland og Vandkanten Falsled er Årets Iværksætter 2020 i Faaborg-Midtfyn Erhvervsråd. Hun fik overrakt prisen på erhvervsrådets generalforsamling den 17. juni.

Det virker til at hun har gjort det umulige, Iværksætteren Stine Mjaaland.

Hun har åbnet en kiosk på havnen i Falsled og forvandlet den til en café, som gæsterne kommer langvejs fra for at besøge.

Fra at tro, at hun skulle stå bag disken og lange laksebagels og fish ‘n’ chips over disken alene, har hun nu 18 ansatte, som dækker åbningstiderne hver dag hele ugen sommeren igennem. Så ikke nok med at hun har skabt arbejdspladser til landsbyen. Så har hun med Vandkanten også givet Falsled et nyt samlingssted som både styrker landsbyen og hele området.

Iværksætterplanerne stopper dog ikke her. Hun er allerede i gang med at udvide og er ved at sætte endnu et sted i stand, så hun kan åbne det som “Vejkanten”. Her kommer gæsterne til at kunne gå ind og sætte sig ved rigtige borde med tallerkner og rigtige glas og spise en middag.

Nu kan hun så vælge, hvor hun vil hænge plakaten fra “Årets Iværksætter 2020” op. For torsdag aften blev hun nemlig kåret til Årets Iværksætter af Faaborg-Midtfyn Erhvervsråd.

“Det er sådan en iværksætterånd, som er forbilledlig. Det giver liv, skaber opmærksomhed og giver arbejdspladser til området. Det er værd at hylde,” siger formand Johnny Poulsen.

 

Overrasket vinder – har ikke plads til plakaten i caféen.

“Har jeg vundet prisen, jamen hvad med de andre?”, lød det overrasket fra Stine Mjaaland, da hun blev kaldt på scenen under generalforsamlingen.

Hun var både glad og overvældet og holdt en lille takketale.

“At være iværksætter her er fedt. Jeg har ikke opfundet en dyb tallerken, jeg har lavet en grillbar – men den er bare helt sin egen, og det virker.

Da jeg fortalte min mand, at jeg var nomineret, sagde han at det da var noget anderledes, end de gange jeg har været på scenen i Paris og andre steder ude i verden for at vinde priser i reklamebranchen. Men det her er federe, for det er her jeg bor!” Sagde en rørt Stine Mjaaland.

Hun kiggede derefter indgående på den kunstplakat, som er en del af prisen og konstaterede:

“Det bliver svært at få den her op at hænge inde i caféen, for der er ikke plads. Den er kun 8 kvadratmeter. Måske jeg må finde et sted udenfor,” lo hun.

 

Kriterierne for Årets Iværksætter

Prisen som Årets Iværksætter gives til en virksomhed, som er under tre år gammel. Den skal være kommet godt i gang og have plus på bundlinjen og ellers vise mod og iværksætterånd til at komme over opstartsudfordringer.

Prisen er til for at anerkende dem, der tager en chance og kæmper sig i gang som iværksættere og er med til at skabe både virksomheder og arbejdspladser i lokalområdet. Målet med prisen er at give et ekstra skulderklap i de – naturligt – hårde opstartsår.

Alle kan indstille kandidater til prisen og alle brancher kan deltage. Bestyrelsen udvælger på baggrund af indstillingerne og de opsatte kriterier, hvem der skal modtage prisen.

Se mere – og se de tidligere vinder her

KontaktFaaborg-Midtfyn Erhvervsråd

Glasmestervej 31 - 5772 Kværndrup

ErhvervskonsulentKonsulent

Klaus Juul Jensen

AdministrationBogholder

Gitte Lei

FakturaKasserer

Søren Haller

NyhedsbrevWebmaster

Sofie Janerka
bt_bb_section_top_section_coverage_image

Copyright © 2020 Faaborg-Midtfyn Erhvervsråd. All rights reserved  –  Design: Mark & Storm Grafisk.