Faaborg Pharma er Årets Virksomhed 2020

18. juni 2021by FME

Faaborg Pharma er Årets Virksomhed 2020

 

Torsdag aften blev Sten Grønved og Faaborg Pharma ApS kåret til Årets Virksomhed 2020.

Han har vist mod til at satse og udvikle sin virksomhed og har inden for de seneste år forfinet sin vision. Nu står det tydeligt, at virksomhedens mål er at skabe produkter, der giver mennesker med kompliceret hud en bedre livskvalitet.

Faaborg Pharmas produkter sælges nu på samtlige 500 danske apoteker. De seneste år har virksomheden været i en rygende udvikling og er gået fra 11 ansatte i starten af 2018 til 19 her i juni 2021. Omstætningen steg hele 40 % i 2020.

“Virksomheden er med til at sætte området på landkortet ved aktivt at bruge navnet i sine produkter – og har trods udvikling og vokseværk holdt både virksomhed og arbejdspladser lokalt. Der er meget der tyder på, at den udvikling fortsætter og det er både forbilledligt og anerkendelsesværdigt,” siger formand for erhvervsrådet Johnny Poulsen.

Går mod det europæiske marked

Sten Grønved modtog prisen ved erhvervsrådets generalforsamling.

“Det er jo fantastisk at stå her. Det som i 2000 startede som en hobby-virksomhed har udviklet sig og har vokset sig stort. Jeg er stolt over arbejdet og virkelig stolt og glad over at blive bemærket og blive Årets Virksomhed,” fortæller en glad Sten Grønved. Han er apoteker og ejer i dag både Faaborg Apotek og Faaborg Pharma.

Han dedikerede en del af prisen til sin kone, som står for den daglige ledelse af Faaborg Apotek. Så kan han selv fokusere på at udvikle cremer og produkter i naboejendommen, Faaborg Pharma.

Sten Grønved lærte i sin læretid af blande cremer og lave tabletter. Derfor har han et meget detaljeret og indgående kendskab til ingredienser og stoffer, som har en medicinsk og positiv virkning på forskellige hudproblemer.

Faaborg Pharmas produkter er ikke receptpligtige, men sælges kun på apoteker og de har alle de fineste allergi-certificering.

Sten Grønveds ambition er at udvikle virksomheden endnu mere i de kommende år. Han har omkring 20 opskrifter på nye produkter liggende på skrivebordet og forventer at sætte dem i produktion i den kommende tid. Og så arbejder han og kollegerne på at åbne dørene til det europæiske marked.

 

Stort tillykke til Sten Grønved og Faaborg Pharma.

 

Prisen som Årets Virksomhed gives til en virksomhed, som er mere end tre år gammel, og som har plus på bundlinjen. Derudover er der krav til, at virksomheden i sit arbejde skal være sit lokale ansvar bevidst. Det kan både være i forhold til at skabe (relativt) mange elev- eller praktikpladser og derigennem hjælpe flere ud på arbejdsmarkedet.

Det kan også være ved aktivt at markedsføre lokalomådet, deltage i foreningslivet og den generelle udvikling af området.

Alle brancher kan deltage. Der har indtil nu været en overvægt af håndværker- og industrivirksomheder, men det er ikke et krav og bestyrelsen er bevidst om, at de kreative fag skal i betragtning på lige niveau.

KontaktFaaborg-Midtfyn Erhvervsråd

Glasmestervej 31 - 5772 Kværndrup

ErhvervskonsulentKonsulent

Klaus Juul Jensen

AdministrationBogholder

Gitte Lei

FakturaKasserer

Søren Haller

NyhedsbrevWebmaster

Sofie Janerka
bt_bb_section_top_section_coverage_image

Copyright © 2020 Faaborg-Midtfyn Erhvervsråd. All rights reserved  –  Design: Mark & Storm Grafisk.