Feldborg Growers er Årets Virksomhed

1. april 2022by FME
Claus Feldborg

Claus Feldborg og Feldborg Growers blev kåret som Årets Virksomhed på Faaborg-Midtfyn Erhvervsråds generalforsamling på Brobyværk Kro den 24. marts.

Og stedet er helt særligt i forhold til kåringen. Claus Feldborg købte nemlig kroen og overtog den kort før corona-nedlukningen i 2020. Siden har han sat hele kroen i stand og i dag fremstår den som en moderne landsbykro.

Claus Feldborg blev da også oprigtigt glad for at modtage prisen:

“Det er sejt og en stor ære at vinde prisen. Jeg glæder mig til at vise den frem til kolleger og ansatte, for vi har alle del i den. Det er dejligt med anerkendelsen for det, man render og knokler med. Det at nogen har lagt mærke til det,” sagde han umiddelbart efter overrækkelsen.

 

Her er en del af indstillingen til prisen:

Feldborg Growers

Claus Feldborg har været vild med specielle tropiske planter hele sit liv – og som ung gartner fandt han det sært, at man skulle dyrke tropiske planter i Danmark med et stort strøm og varmeforbrug. Derfor udviklede han en plan, hvor planterne dyrkes i deres eget varme miljø i Thailand og sejles til Danmark når de er klar til det. Her bliver de så klimatilpasset, og vokser sig klar til at komme ud til forbrugerne.

Den tanke – og en vis portion mod og iværksætterånd har sikre Claus Feldborg og Feldborg Growers fire springende børsen-gazeller – og den femte er også i hus.

Det betyder blandt andet at han på 10 år har tidoblet omsætningen og nu har 100 ansatte i Danmark og ca. 200 i Thailand, som dyrker, passer og plejer langt over 100 forskellige tropiske stueplanter.

Han arbejder i at omlægge drivhusenes energi til først fjernvarme og helst med tiden vindenergi, så hele det store drivhusområde kan blive CO2-neutralt.

Virksomheden ligger lige uden for Nr. Broby og han er kendt for at være en stærk lokal profil. Derfor trådte han også til, da Brobyværk Kro i 2019 var til salg og skulle bruge en ny ejer for at overleve.

Han besluttede han sig for at købe og restaurere kroen, så der stadig kan være et lokalt samlingspunkt i Broby.

 

 

KontaktFaaborg-Midtfyn Erhvervsråd

Glasmestervej 31 - 5772 Kværndrup

ErhvervskonsulentKonsulent

Klaus Juul Jensen

AdministrationBogholder

Gitte Lei

FakturaKasserer

Søren Haller

NyhedsbrevWebmaster

Sofie Janerka
bt_bb_section_top_section_coverage_image

Copyright © 2020 Faaborg-Midtfyn Erhvervsråd. All rights reserved  –  Design: Mark & Storm Grafisk.