Autonomous Units er Årets Iværksætter

5. april 2022by FME
Autonomous Units

Under Robotmessen R-22 i Odense blev Flemming Kjær Thinggaard og teamet fra Autonomous Units overrasket af formand Johnny Poulsen. 

De kunne ikke deltage på generalforsamlingen på grund af netop robotmessen – og derfor fik de overrakt deres pris på messen.

Robotvirksomheden vandt prisen foran Vangs Keramiske Værksted og Igang med Sang.

Formand Johnny Poulsen siger om virksomheden:

“Det var et utroligt stærkt felt af iværksættere og man kan sige at de alle har opnået meget og stadig er unge virksomheder alle tre. Autonomoous Units løb med prisen, fordi de viser initiativlyst og har valgt at satse på to ting, der er oppe i tiden. Der er et kæmpe potentiale i robotter generelt og i en verden i forandring er vi kun ved at lære, hvordan vi kan bruge robotterne bedst muligt. Derudover har vi været igennem en sundhedskrise, der viste hvor vigtigt hygienje og desinfektion er i forhold til smittespredning. Når de så kombinerer de to og har en masse initativlyst og drive med sig, så fortjener det virkelig en stor anerkendelse.”

Vinderne er fundet via en anonym afstemning blandt medlemmerne af bestyrelsen for erhvervsrådet.

Alle har kunnet indstille kandidater, hvorefter bestyrelsen har udvalgt tre nominerede ud fra hvorvidt de levede op til kriterierne.

Virksomheden opstod, da Flemming Thinggaard under corona-udfordringerne fik en idé.

Han har i mange år arbejdet med at udvikle robotter i nogle af de store odenseanske robot-virksomheder. Men nu opstod idéen om at lave en robot, der kan køre selv OG desinficere med en tør damp, som kommer ind i alle kroge og på og under alle flader – uden at mennesker er til stede.

Den idé fik ham til at sige et godt job op midt i corona-nedlukningerne og sammen med Karsten Thinggaard og Søren Johannes Bjerre starte virksomheden Autonomous Units . Virksomheden har til huse i en længe i Flemming Thinggaards hjem  – et nedlagt landbrug i Kappendrup på én af Faaborg-Midtfyn Kommunes yderste adresser. De er tre fuldtidsansatte, to fuldtids-praktikanter og en håndfuld deltidsansatte studentermedhjælpere, som sammen udvikler mobile desinfektionsrobotter

 

Her er en håndboldt film fra prisoverrækkelsen i Odense Congress Center

 

Her er en præsentation af virksomheden.

KontaktFaaborg-Midtfyn Erhvervsråd

Glasmestervej 31 - 5772 Kværndrup

ErhvervskonsulentKonsulent

Klaus Juul Jensen

AdministrationBogholder

Gitte Lei

FakturaKasserer

Søren Haller

NyhedsbrevWebmaster

Sofie Janerka
bt_bb_section_top_section_coverage_image

Copyright © 2020 Faaborg-Midtfyn Erhvervsråd. All rights reserved  –  Design: Mark & Storm Grafisk.