Morten har fleksjob som elektriker. Det er win-win for både ham og virksomheden

2. maj 2024by FME
Morten Rodam har fleksjob hos CC Teknik i Ringe

Morten Rodam aflaster ledelsen i dokumentationsarbejdet hos CC Teknik ApS i Ringe. Han bruger sin faglighed som elektriker, samtidig med at arbejdsmængden og opgaverne gør, at han kan have et liv ved siden af og stort set ingen sygedage har. Ordningen er positiv for alle parter.

 

Efterdokumentationen af samtlige eltavler, som bliver lavet hos CC Teknik ApS i Ringe, er der helt styr på. Det har Morten Rodam som én af sine ansvarsopgaver. Han arbejder 18 timer om ugen som elektriker, hvor han primært sidder ved computer og laver dokumentation.  Sådan har det været siden september ’22 og både virksomheden og Morten Rodam, 42, er meget tilfredse med samarbejdet.

Det fortæller Carsten Lauritsen, der én af de tre partnere i virksomheden.

”Det er ren win-win. Vi skal lave dokumentationen af tavlerne, inden vi sender dem ud til vores kunder. Men med mange andre opgaver, som hobede sig op, var det en opgave, som godt kunne hænge lidt. Den blev ofte skubbet til at Ulrik, der også er partner, sad med det i weekenden. Nu sørger Morten for at der er styr på det, og han gør det rigtig godt,” siger han.

Morten Rodam er også selv rigtig glad for at have fået muligheden for et fleksjob, hvor han bruger sin faglighed som elektriker.

”Jeg har ikke behov for at sidde hjemme og trille tommelfingre. Det bliver nogle lange dage. Ja, jeg har nogle udfordringer, men jeg kan godt arbejde. Det giver mig værdi på flere måder, at jeg kan komme ud og arbejde. Og især at jeg kan bruge min faglighed. Jeg har altid godt kunnet lide at være elektriker. Det er bare svært at være ude på montage eller opgaver hos kunder og være på deltid. Så der er løsningen her optimal for mig,” siger han.

Blev syg som voksen

Morten Rodam blev for 10 år siden diagnosticeret med paranoid skizofreni. Efter nogle hårde år med udredning og det at lære at leve med en diagnose, forsøgte han at komme tilbage til arbejdsmarkedet.

”Jeg forsøgte at arbejde på fuld tid. Men det fungerede ikke. Jeg havde meget fravær. Også en del længere sygemeldinger. Det var for hårdt for mig og jeg kunne slet ikke andet end at arbejde, samtidig med at det jo heller ikke var fedt for arbejdsgiveren, at jeg var så meget væk. Derfor måtte det blive et fleksjob. Jeg startede i praktik her for halvandet år siden. Og i den tid, jeg har været her, har jeg været mere glad. Jeg kan være noget for min familie også og så har jeg kun haft én sygedag,” fortæller Morten Rodam.

”Ja, jeg kan da slet ikke huske at du overhovedet har haft en sygedag,” supplerer Carsten Lauritsen.

Diagnosen gør, at Morten arbejder bedst, når der er en klar struktur for, hvad han skal lave. Det klarer de ved at Ulrik Schjødtz, som også er partner, har lavet et excel-ark, hvor han skriver opgaver til Morten ind i og prioriterer dem. Så kan Morten gå i gang fra en ende af.

Han arbejder lige nu 18 timer og det går så godt, at han hele tiden får flere ansvarsopgaver.

”Det var egentlig meningen, at jeg også skulle lidt i værkstedet. Men der er kommet så mange administrative opgaver, at jeg stort set kun er på kontoret. Jeg startede med at lave tavledokumentation. Men nu har jeg også været på tegnekursus, så jeg også kan tegne lidt nu til tilbud til kunder, som ikke selv kan tegne, hvad de har brug for. Ansvaret bliver stille og roligt udvidet”.

Tre fleksjobbere i virksomheden

CC Teknik ApS i Ringe har 22 ansatte, inkl otte lærlinge. Hertil kommer tre fleksjobbere, hvoraf to af dem har været ansat henholdsvis 6 & 10 år. Og de bidrager positivt til virksomheden, fortæller Carsten Lauritsen:

”De to andre er her i nogle timer hver uge og hjælper med forefaldende arbejde. De er vigtige for os, og vi fornemmer at det også gør en positiv forskel for dem at være en del af holdet her,” fortæller han og fortsætter:

”Vi havde for nogle år siden tænkt på at ansætte en skoleelev der kunne komme nogle timer efter skole. Men så hørte jeg et oplæg fra jobcenteret til et netværksmøde, hvor hun fortalte om fleksjobordningen og at vi skulle sige til, hvis vi havde nogle opgaver. Så blev det en fleksjobber i stedet for en skoleelev. Det har fungeret rigtig fint. Nu har vi som sagt tre ansat, som vi er rigtig glade for. Vi kunne da drømme om at få én til med grønne fingre, som kan holde det pænt på vores udearealer,” siger han.

KontaktFaaborg-Midtfyn Erhvervsråd

Glasmestervej 31 - 5772 Kværndrup

ErhvervskonsulentKonsulent

Klaus Juul Jensen

AdministrationBogholder

Gitte Lei

FakturaKasserer

Søren Haller

NyhedsbrevWebmaster

Sofie Janerka
bt_bb_section_top_section_coverage_image

Copyright © 2020 Faaborg-Midtfyn Erhvervsråd. All rights reserved  –  Design: Mark & Storm Grafisk.