Hydrovertic er på kanten af noget stort

26. april 2024by FME
Iris Madsen fra Hydrovertic viser ét af deres vandingssystemer frem
Hydrovertic får overrakt plakaten og prisen som Årets Iværksætter

Årets Iværksætter fik overrakt sin plakat

 

Iris Madsen og Jacob Copeland som står bag start-up-virksomheden Hydrovertic fik torsdag endelig overrakt plakaten med beviset for, at de er kåret som Årets Iværksætter 2023.

Prisen vandt de ved en afstemning på årets generalforsamling i marts, hvor de desværre begge var syge. Iris Madsen fik derfor besked om prisen over en telefon fra sygesengen. Men torsdag var de samlet på virksomhedens adresse i Rudme, hvor de deler lokaler med Micro Greens. Her fik de overrakt beviset på, at de vandt prisen. En kunstplakat.

“Hvor er den flot, og så kan den hænge, så vi kan se den,” udbrød Iris Madsen, da de fik plakaten i hænderne.

På kanten af noget stort

De to iværksættere mødte hinanden under studietiden på Syddansk Universitet, hvor de begge arbejdede med udvikling og entreprenørskab. De blev så passionerede omkring deres idé, at de startede virksomheden efter deres studiesamarbejde.

Hydrovertic skaber og udvikler systemer til vertical farming. Altså reolsystemer, som blandt andre gartnere kan bruge til at dyrke planter i flere lag i deres væksthuse.

De har været i gang i tre år og det viser sig at være komplekst at udvikle og få reolsystemerne til at fungere. Gartnere og planter er alle forskellige og har forskellige behov. Derfor er det mange forskellige tekniske løsninger, der skal spille sammen. Det kræver tid, forsøg – og penge til udvikling.

“Vi har følelsen af, at vi står lige på kanten af noget stort. Det er de sidste udviklingsting, vi skal have på plads. Men det er svært og krævende at komme dertil, ” fortæller Iris Madsen og fortsætter: “Men når det lykkes, tror vi på, at vi virkelig kan gøre en forskel på markedet. Gartnere er en presset gruppe og vores mission er at lave anlæg som kan gøre produktionen mere bæredygtig, samtidig med at det er den billigste løsning for gartnerne og det kan betale sig for dem økonomisk. For branchen har ikke midler til at udvide og udvikle for at tage klimavenlige hensyn. Vi vil gøre det let og instinktivt, at de skal være den bæredygtige og mere klimavenlige løsning,” siger Iris Madsen.

De to iværksættere startede virksomheden imens de var på SU og har i flere perioder ikke engang selv fået løn for deres arbejde. Heldigvis har de fået støtte gennem nogle fonde og senest har de brugt deres viden og erfaring til at designe containerløsninger, hvor man kan dyrke vertical farming. De bliver eksempelvis brugt på landsbrugsskoler, hvor eleverne som en selvfølge nu også skal lære om principperne i vertical farming.

Formand Johnny Poulsen var med til overrækkelsen og var meget begejstret for virksomheden og for iværksætternes passion og drivkraft i deres arbejde.

“Vi er stolte af at have en virksomhed som Hydrovertic her i kommunen. Deres energi smitter og det er tydeligt, når man taler med dem, at de virkelig brænder for at få deres projekt til at lykkes. Både for deres egen skyld og i særdeleshed også for at kunne gøre en forskel for klima og miljø,” siger han.

 

Se præsentationsfilm fra Årets Iværksætter

 

Hydrovertic får overrakt prisen som Årets Iværksætter
Hydrovertic får overrakt prisen som Årets Iværksætter
Iris Madsen og Jacob Copeland fra Hydrovertic viser deres vækstcontainer frem. Den er i gang med at blive gjort klar. Iris viser her et vandingssystem til planterne.
Iris Madsen og Jacob Copeland viser deres vækstcontainer frem. Den er i gang med at blive gjort klar. Iris viser her et vandingssystem til planterne.

KontaktFaaborg-Midtfyn Erhvervsråd

Glasmestervej 31 - 5772 Kværndrup

ErhvervskonsulentKonsulent

Klaus Juul Jensen

AdministrationBogholder

Gitte Lei

FakturaKasserer

Søren Haller

NyhedsbrevWebmaster

Sofie Janerka
bt_bb_section_top_section_coverage_image

Copyright © 2020 Faaborg-Midtfyn Erhvervsråd. All rights reserved  –  Design: Mark & Storm Grafisk.