Husk at deltage i Dis Erhvervsklimaundersøgelse

31. marts 2023by FME
Produktionen på Rynkeby Foods

Husk at deltage i Dis Erhvervsklimaundersøgelse

 

Netop nu sender Dansk Industri spørgeskemaer om kommunens erhvervsklima ud til alle deres medlemsvirksomheder – og virksomheder som arbejder indenfor samme brancher (byggeri, industri, transport, service, rådgivning, turisme mv.).

Undersøgelsen bliver brugt til at rangere kommunerne – og får ret meget mediedækning – men mindst lige så vigtigt bliver resultaterne brugt til at undersøge, hvad man her i kommunen kan gøre bedre, hvor der er sket forbedringer og hvor der er udfordringer i samarbejdet mellem virksomheder og kommunen og i virksomhedernes arbejdsforhold generelt.

”Det er en undersøgelse som bliver brugt rigtig meget. Derfor er det enormt vigtigt, at så mange som muligt deltager, så vi kan få et så retvisende billede som muligt. Så her fra erhvervsrådet vil vi opfordre alle til at tage sig tiden til at få svaret på undersøgelsen, ” siger formand Johnny Poulsen.

Han leder desuden opmærksomheden hen på, at der er sket en del indenfor det seneste år, som er værd at huske på i den sammenhæng.

 

Sagsbehandlingstiden er gået markant ned

Noget af det, vi kan fremhæve som er sket inden for det seneste år eller to er, at sagsbehandlingstiden i forhold til byggesager er kommet markant ned. Det har vi arbejdet for i erhvervsrådet og får nu endelig mange positive tilbagemeldinger på, at sagsbehandlingen nu går smidigt og hurtigt, så byggeprojekter kan komme i gang.

Her kan du læse (eller genlæse) en artikel vi skrev sidste år om Niels Knud Eriksen fra Ringe, som er positivt overrasket over sagsbehandlingstiden og ikke mindst processen. Han kalder det endda at han oplever, der er sket en kulturændring i byggesagsafdelingen.

En ændring der også understøttes af statistikkerne på sagsbehandlingstiderne, som er kommet markant ned, selv om antallet af sager der ruller ind er ret stabilt.

Endelig: Bedre og hurtigere sagsbehandling på byggeområdet (fm-erhverv.dk)

 

Samarbejde om lærepladsgaranti, erhvervsrygsæk og unge generelt

Et andet område hvor vi nu oplever, at andre kommuner kigger mod os for at søge inspiration er i forhold til fokus på erhvervsuddannelser og de unges viden om erhvervslivet.

Fleming Frederiksen: Fokus på unge og erhvervsuddannelser (fm-erhverv.dk)

Vi har stor succes med erhvervsrygsækken, hvor 68 skoleklasser i år er på besøg på hele 45 forskellige virksomheder for at have deres matematikundervisning – og naturfag for de ældste klasser.

Derudover lykkedes det i at få startet Grundforløb1 på Campus Faaborg i 2022 og her i 2023 kommer også grundforløb for velfærdsfagene fra sosu-skolen. På den måde får eleverne lettere ved at tage en erhvervsuddannelse uden at skulle flytte for det.

KontaktFaaborg-Midtfyn Erhvervsråd

Glasmestervej 31 - 5772 Kværndrup

ErhvervskonsulentKonsulent

Klaus Juul Jensen

AdministrationBogholder

Gitte Lei

FakturaKasserer

Søren Haller

NyhedsbrevWebmaster

Sofie Janerka
bt_bb_section_top_section_coverage_image

Copyright © 2020 Faaborg-Midtfyn Erhvervsråd. All rights reserved  –  Design: Mark & Storm Grafisk.