Husk at deltage i Dis Erhvervsklimaundersøgelse

8. april 2024by FME
Produktionen på Rynkeby Foods

Husk at deltage i Dis Erhvervsklimaundersøgelse

 

Netop nu sender Dansk Industri spørgeskemaer om kommunens erhvervsklima ud til alle deres medlemsvirksomheder – og virksomheder som arbejder indenfor samme brancher (byggeri, industri, transport, service, rådgivning, turisme mv.).

Undersøgelsen bliver brugt til at rangere kommunerne – og får ret meget mediedækning – men mindst lige så vigtigt bliver resultaterne brugt til at undersøge, hvad man her i kommunen kan gøre bedre, hvor der er sket forbedringer og hvor der er udfordringer i samarbejdet mellem virksomheder og kommunen og i virksomhedernes arbejdsforhold generelt.

“Det er ikke nogen hemmelighed, at vi er kritiske overfor en del af den måde, opgørelsen bliver lavet på. Men det ændrer ikke på, at både Dansk Industri og rigtig mange medier bruger undersøgelsen til at rangere kommunerne på forskellige parametre. Og vi er faktisk også helt sikre på, at jo flere der svarer her fra området, jo bedre vil vi komme til at ligge i undersøgelsen. Derfor opfordrer jeg alle virksomheder til at svare på undersøgelsen, så vi får vist et så nuanceret billede som muligt. Vi ved godt, at vi ikke kan gøre noget ved den offentlige transport eller hvor mange km cykelstier, der er. Men vi kan sætte fokus på noget af alt det gode, som sker på erhvervsomådet i kommunen, siger formand for erhvervsrådet Johnny Poulsen.

Han leder desuden opmærksomheden hen på, at der er sket en del indenfor det seneste år, som er værd at huske på i den sammenhæng.

 

Sagsbehandlingstiden er gået markant ned

Noget af det, vi kan fremhæve som er sket inden for det seneste år eller to er, at sagsbehandlingstiden i forhold til byggesager er kommet markant ned. Det har vi arbejdet for i erhvervsrådet og får nu endelig mange positive tilbagemeldinger på, at sagsbehandlingen nu går smidigt og hurtigt, så byggeprojekter kan komme i gang.

Her kan du læse (eller genlæse) en artikel vi tidligere skrev om Niels Knud Eriksen fra Ringe, som er positivt overrasket over sagsbehandlingstiden og ikke mindst processen. Han kalder det endda at han oplever, der er sket en kulturændring i byggesagsafdelingen.

En ændring der også understøttes af statistikkerne på sagsbehandlingstiderne, som er kommet markant ned, selv om antallet af sager der ruller ind er ret stabilt.

Endelig: Bedre og hurtigere sagsbehandling på byggeområdet (fm-erhverv.dk)

 

Samarbejde om lærepladsgaranti, erhvervsrygsæk og unge generelt

Et andet område hvor vi nu oplever, at andre kommuner kigger mod os for at søge inspiration er i forhold til fokus på erhvervsuddannelser og de unges viden om erhvervslivet.

Og her er kommunen netop gået op fra 25-29 % unge, som vælger erhvervsuddannelser, hvilket vi glæder os over – og vi tror på, at det er samarbejdet mellem erhvervslivet og kommunen gennem virksomhedspanelet og erhvervsrygsækken, som er en del af forklaringen

Vi har stor succes med erhvervsrygsækken, hvor over 100 skoleklasser i år er på besøg på hele 45 forskellige virksomheder for at have deres matematikundervisning – og naturfag for de ældste klasser.

 

KontaktFaaborg-Midtfyn Erhvervsråd

Glasmestervej 31 - 5772 Kværndrup

ErhvervskonsulentKonsulent

Klaus Juul Jensen

AdministrationBogholder

Gitte Lei

FakturaKasserer

Søren Haller

NyhedsbrevWebmaster

Sofie Janerka
bt_bb_section_top_section_coverage_image

Copyright © 2020 Faaborg-Midtfyn Erhvervsråd. All rights reserved  –  Design: Mark & Storm Grafisk.