12 nye jobåbninger til Middag med Mening

9. oktober 2023by FME
Ledige til Code of Care arrangement
Mathilde Falch synger til Code of Care arrangement

12 mennesker i Faaborg-Midtfyn Kommune kan nu få et deltidsjob efter at virksomheder fra hele kommunen var sammen til Middag med Mening i sidste uge. Fokus var ellers på at tænke i muligheder for at rumme pårørende til syge eller udsatte mennesker

Havearbejde, hjælp til marketing, administration og forefaldende lagerarbejde. Titlerne er mange og forskellige. Men de 12 jobåbninger, som kom på Middag med Mening-arrangementet i sidste uge er allerede kommet med i puljen af jobmuligheder, der er til de borgere i Faaborg-Midtfyn Kommune, som har brug for en ekstra hånd eller nogle særlige hensyn i forhold til at komme tilbage på arbejdsmarkedet.

De kommer oven i de 216 småjobs, som allerede er blevet skabt i området, siden projektet med “Code of Care” startede i 2020. Her samarbejder virksomheder og kommunen om at finde jobåbninger til de mennesker, som enten er i fleksjob eller af en anden grund ikke kan arbejde i et fuldtidsjob.

“Det var egentlig ikke målet med aftenen at finde flere jobs, så det er dejligt, vi stadig kan hjælpe hinanden med at tænke i nye muligheder, så vi kan skabe en plads til alle på arbejdsmarkedet,” siger Johnny Poulsen, der er formand for Faaborg-Midtfyn Erhvervsråd, som stod bag arrangementet.

Code of Care er ved at være veletableret og kendt

De ekstra jobs hænger ret godt sammen med at borgmesteren ved åbningen af arrangementet fremhævede, at det har været skønt at opleve, hvordan projektet og mulighederne har taget fart det seneste år.

For efter det første år med Code of Care var der kun skabt 9 småjobs – blandt andet på grund af corona og de udfordringer, det gav. Men sidste sommer, nåede Faaborg-Midtfyn Kommune op på 100 småjobs – et tal der altså er steget til 216 siden.

“Det viser at opmærksomheden hos virksomhederne på, hvor og hvordan de kan skabe småjobs, er ved at sprede sig. Der er også 120 virksomheder med i netværket nu,” siger han.

 

Aftenen havde fokus på at have plads og rummelighed på arbejdsmarkedet – også til de pårørende, som bliver påvirket af deres nærmestes livskrise – og derfor har brug for lidt ekstra støtte eller fleksibilitet, for at kunne blive på arbejde. Det fortalte Rikke Struve fra Futurecare om. Hun har selv været pårørende og kæmper for at give pårørende muligheder og rettigheder, så færre vælter med stress, angst eller depression. Fordi det både er bedre for dem og for arbejdsmarkedet helt generelt.

 

 

KontaktFaaborg-Midtfyn Erhvervsråd

Glasmestervej 31 - 5772 Kværndrup

ErhvervskonsulentKonsulent

Klaus Juul Jensen

AdministrationBogholder

Gitte Lei

FakturaKasserer

Søren Haller

NyhedsbrevWebmaster

Sofie Janerka
bt_bb_section_top_section_coverage_image

Copyright © 2020 Faaborg-Midtfyn Erhvervsråd. All rights reserved  –  Design: Mark & Storm Grafisk.