Ny pris: Årets Lærling

15. november 2023by FME
Oscar vinder metalfagenes Lærlingepris for sin svendeprøve
Praktikpladsgaranti
Voksenlærling Casper ansat hos Lykkegaard
Har du en lærling, der gør det rigtig godt?
Én som er en særlig god holdkammerat – én som har gennemgået en vild udvikling i sin læretid eller som måske har lært sit fag og håndværk trods modgang og udfordringer?
Erhvervsrådet indstifter prisen Årets Lærling, som bliver uddelt første gang ved generalforsamlingen i 2024.
Prisen skal sætte fokus på håndværkerfagene og vores konstante arbejde med at vise, hvad det vil sige at tage en håndværkeruddannelse. Den gives til en lærling som skiller sig ud og fortjener en anerkendelse. Det behøver ikke være en lærling, som får topkarakterer eller medaljer – men én som faget kan være stolt af – og som kan være stolt af sit fag.

Der kommer mere info om den nye pris i de kommende nyhedsbreve – men har du allerede et bud på en kandidat – så send fluks en besked til Klaus Juul Jensen

Har du en lærling der gør en forskel?

 

Faaborg-Midtfyn Erhvervsråd opretter prisen til Årets Lærling for at sætte fokus på erhvervsuddannelserne, og hvordan de uddanner og udvikler unge mennesker. Vi vil derfor gerne fremhæve en lærling, der gør en forskel på sin arbejdsplads og er et forbillede for andre.

 

Enhver lærling, som er på 3. eller 4. år, imens indstillingsprocessen kører, kan indstilles til prisen. Alle fagområder kan komme i betragtning, og alle lærlingetyper, dvs. EUD, EUX og voksenlærlinge.

 

Alle kan indstille Årets Lærling – men det vil være oplagt at mester, leder, underviser, kolleger eller andre omkring virksomheden gør det.

En lærling kommer i betragtning ved at der bliver sendt en motiveret indstilling af den pågældende lærling til kontakt@fm-erhverv.dk

 

Da bestyrelsen for Faaborg-Midtfyn Erhvervsråd ikke kender de enkelte lærlinge, er den motiverede del af indstillingen særlig vigtig. Hvis andre end mester/nærmeste leder indstiller, vil den pågældende mester eller leder blive spurgt til, om han/hun er enig i indstillingen, inden den endelige beslutning bliver truffet.

 

Det overordnede kriterie for at komme i betragtning til prisen er, at lærlingen skal gøre en forskel på sin arbejdsplads – fagligt, socialt, kollegialt eller på anden vis.

Der kan inddrages kompetencer som disse:

 

Pålidlig

Mødestabil

Engageret

Fleksibel

Troværdig

Kollegial/social

Ansvarsbevidst

Gør en forskel

Have udviklet sig markant i løbet af læretiden

 

Bestyrelsen udvælger et antal nominerede kandidater og undersøger dem nærmere – hvorefter vinderen bliver valgt.

Prisen overrækkes på generalforsamlingen og består af et indrammet diplom og et legat på 3000 kroner.

 

 

KontaktFaaborg-Midtfyn Erhvervsråd

Glasmestervej 31 - 5772 Kværndrup

ErhvervskonsulentKonsulent

Klaus Juul Jensen

AdministrationBogholder

Gitte Lei

FakturaKasserer

Søren Haller

NyhedsbrevWebmaster

Sofie Janerka
bt_bb_section_top_section_coverage_image

Copyright © 2020 Faaborg-Midtfyn Erhvervsråd. All rights reserved  –  Design: Mark & Storm Grafisk.