39 jobåbninger til Middag med Mening

21. maj 2022by FME
Middag med mening - 39 jobåbninger

Hvor mange jobåbninger kan Faaborg-Midtfyns erhvervsfolk finde på én aften, hvis de tænker i jobs, som kan matche mennesker, der kun kan arbejde få timer hver uge, men har masser at byde på?

Torsdag mødtes erhvervsfolk og jobcenterets ansatte med politikere på Klinten i Faaborg for at sætte fokus på, hvordan man identificerer småjobs som fleksjobbere og andre, som ikke kan arbejde på fuld tid, kan varetage.

Målet var at finde 24 jobs, så man kunne nå op 80 inden sommerferien. Arbejdet med Code of Care har nemlig allerede givet 56 småjobs i kommune.

39 jobmuligheder fra virksomhederne

Resultatet af aftenen blev hele 39 jobåbninger. Altså jobs som de virksomheder, som deltog, kunne se blive varetaget af én, som kan arbejde få timer om ugen eller skal have skånehensyn af den ene eller anden art.

Ved aftenens afslutning afleverede virksomheder sedler med de jobidéer, de havde fået i løbet af aftenen til borgmesteren.

Borgmester Hans Stavnsager talte på forsamlingen og var meget begejstret, da resultatet var gjort op.

”Vores mål var 24 jobs inden sommerferien – nu er vi allerede i aften på 39 jobåbninger, så lad os kæmpe for at finde fem mere, så vi når på 100 indenfor den næste måned,” sagde han begejstret fra scenen.

Johnny Poulsen der er formand for erhvervsrådet – og en af aktørerne og samarbejdspartnerne i Code of Care er også både begejstret og stolt oven på en aften, med god stemning og idéer til at se på muligheder og talent hos alle mennesker.

”Hvor er jeg som repræsentant for virksomhederne i Faaborg-Midtfyn Erhvervsråd utroligt stolt over den indsats vores virksomheder lagde i går aftes. 39 småjobs på én aften er virkelig flot,”

Johnny Poulsen, formand for Faaborg-Midtfyn Erhvervsråd

Fire jobsamtaler på én aften

Et indslag på aftenen var at tre af de nuværende fleksjobbere, som er i kommunens database, men som endnu ikke har noget arbejde stillede op på scenen og fortalte om, hvad de søgte efter, og hvor mange timer de hver især kunne arbejde.

Én af dem er Pernille som lider af sclerose of derfor ikke kan arbejde i butik på den måde, hun ellers gjorde det tidligere. Hun fortalte, at hun rigtig gerne vil arbejde det hun kan og tjene sine egne penge, så hun ikke længere ”bare” skal modtage penge fra samfundet.

De tre fik et stående bifald da de gik ned fra scenen – og Pernille blev tilbudt ikke mindre end FIRE jobsamtaler på aftenen.

”Det er så overvældende at blive tilbudt samtaler helt uden at jeg har skrevet en ansøgning – at det er virksomhederne som nu kommer til mig,” sagde hun efter aftenen.

Tre modige fleksjobbere
Tre modige fleksjobbere stillede op og fortalte om hvilke jobåbninger de hver især søger. Foto: Sofie Janerka 

Jobcenteret matcher virksomheder og ledige

Allerede fredag gik jobcenterets medarbejdere i gang med at kontakte virksomhederne, som har budt ind med jobåbninger for at kunne finde ud af, hvor der er match mellem ledige og virksomheder.

Og fredag eftermiddag var der åbent hus for borgere på jobcenteret, hvor det lykkedes at formidle 67 jobsamtaler.

“I de her dage er vi i gang med at matche jobmulighederne med de CV’er vi har liggende. Når det er på plads, kontakter vi virksomhederne og giver dem kontakter til de kandidater, vi tænker kunne matche deres jobåbning,” fortæller Tonni Jacobsen der er projektleder på Code of Care-indsatsen i jobcenteret.

 

’Fakta: ’

Faaborg-Midtfyn Kommune har sammen med Faaborg-Midtfyn Erhvervsråd, Vores Faaborg &Egn og en række andre samarbejdspartnere i to år arbejdet sammen med Code of Care for at skabe samarbejde mellem virksomheder og kommunen for at finde jobmuligheder til mennesker ”på kanten af arbejdsmarkedet.”

Arbejdet har været udfordret af corona – men har ellers gået på at få virksomheder og potentielle medarbejdere matchet på kreative måder. Der har været vildmarksmøder i skoven – og andre utraditionelle tiltag.

Middag med Mening var sat i søen for at få samlet mange virksomheder og få fat i fællesskabet og give dem indblik i, hvor givende både menneskeligt og økonomisk det kan være at invitere mennesker med en broget historie ind i virksomhederne.

Aftenen blev afsluttet med en intimkoncert med Steffen Brandt fra TV-2 og Charlotte Schulz

Steffen Brandt synger til Code of Care
Steffen Brandt synger til Code of Care arrangement i Faaborg hvor virksomheder ideudvikler på jobåbninger. Foto: Sofie Janerka 

 

KontaktFaaborg-Midtfyn Erhvervsråd

Glasmestervej 31 - 5772 Kværndrup

ErhvervskonsulentKonsulent

Klaus Juul Jensen

AdministrationBogholder

Gitte Lei

FakturaKasserer

Søren Haller

NyhedsbrevWebmaster

Sofie Janerka
bt_bb_section_top_section_coverage_image

Copyright © 2020 Faaborg-Midtfyn Erhvervsråd. All rights reserved  –  Design: Mark & Storm Grafisk.