Sagsbehandlingen på byggesager kommer ned

En af de sager, Erhvervsrådet har arbejdet med igennem de seneste måneder er, at få sagsbehandlingen på byggesager ned. Det ser nu ud til at lykkes. Faaborg-Midtfyn Kommune har blandt andet ansat flere medarbejdere i afdelingen og arbejder på højtryk på at få ventetiden ned. Det skriver de i en pressemeddelelse.

I øjeblikket kan det tage 10-12 uger fra en borger eller en virksomhed sender en byggesagsansøgning til kommunen, til der kommer svar.

Det er alt for lang tid at vente – både for de private som venter på at komme i gang med at bygge hus og tilbygninger og i særdeleshed for virksomheder, som venter på at komme i gang med egne udvidelser eller erhvervsprojekter. For tre år siden var Faaborg-Midtfyn Kommune én af landets bedste i forhold til sagsbehandlingstid på byggesager. Der tog det under to uger fra en ansøgning havnede ved kommunen, til svaret lå i eboksen.

Arne Brunholm, der er næstformand i erhvervsrådet har været med til at presse på for at få ventetiden ned.

“Vi gør meget for at være en erhvervsvenlig kommune og dertil hører, at sagsbehandlingen for byggesager skal hurtigt igennem, så virksomhederne kan komme i gang med deres projekter. Vi går efter at være blandt de bedste, og derfor har vi i bestyrelsen presset på for at få sagsbehandlingstiden ned,” siger han og glæder sig over, at politikerne har taget kritikken til sig.

Vigtigt at ansøgningen lever op til kravene fra starten

“Der bliver kortere telefontid, så sagsbehandlerne har længere tid til at arbejde med sagerne og der bliver ansat flere medarbjedere. Samtidig skal vi som sender ansøgninger også være bedre til at få hjælp og sikre os at ansøgningerne har, hvad de skal bruge, når de bliver sendt ind. Det letter nemlig arbejdet for sagsbehandlerne og hjælper os alle til en kortere sagsbehandlingstid,” siger Arne Brunholm.

Borgmester Hans Stavnsager (S)  og viceborgmester Søren Kristensen (V) er begge med i bestyrelsen for erhvervsrådet, så alene derigennem har foreningen en direkte vej til kontakt til kommunen. Og i det her tilfælde har politikerne lyttet til erhvervsrådets ønsker.

“Det er både private og erhvervsvirksomheder, der bliver ramt, når sagsbehandlingstiden er langsom. Det er den i mange kommuner, men vi ønsker ikke at sammenligne os med de langsomme – vi vil være blandt de bedste, og det ønsker politikerne heldigvis også” siger næstformanden.

Se kommunens pressemeddelelse om sagsbehandlingstiden

Pressemeddelelse-Vi-arbejder-pa-at-mindske-ventetid-pa-byggetilladelser