Nyt fra bestyrelsen: Gang i virksomhedsbesøgene igen

29. august 2021by FME
Ny bestyrelse 2021

Der er rigtig kommet gang i arbejdet  – både i erhvervsrådet og i særdeleshed i virkeligheden, hvor erhvervskonsulent Klaus Juul Jensen nu igen er på virksomhedsbesøg som repræsentant for dels kommunen, dels erhvervsrådet.

Fokus på møderne har været byggesagsbehandlingen. Derfor har de første besøg været hos byggefirmaerne, som er nogle af dem, som er mest presset af byggesagsbehandlingstiderne. Har blandt andet besøgt PH Byg, Carsten Knudsen, og Per Bækkelund.

“Vi har været hele vejen rundt for at få dialogen. Vi har fået nogle sandheder at vide – men vi skal være i øjenhøjde, og så må vi tage sandhederne med.”

 

Byggesagsbehandlingen i fokus

Virksomhederne får blandt andet at vide, at afdelingen er i gang med at lave en robust plan for byggesagsbehandlingen – der er forskellige dele og noget tager tid, så vi er ikke i mål endnu. Men vi viser, at vi arbejder hårdt på at forbedre byggesagsbehandlingen,” fortæller Klaus Juul Jensen.

“I min verden er det så få ting, der skal til for at vi bliver en succes”, siger Klaus Juul Jensen.

Én af de helt store udfordringer er at bygningsreglementet er så kompliceret, at selv de virksomheder der har rådgiver på til ansøgningerne har fejl, så det kræver mere sagsbehandlingstid – og kræver at ansøgningen skal sendes tilbage for at få nye oplysninger.

Erhvervsrådet anbefaler, at man kigger på, hvor der bliver lavet flest fejl i ansøgningerne og laver særlige vejledninger til de områder i et forsøg på at få flere korrekte ansøgninger fra starten.

Nyt fra Kommunen

Sommeren har været en stor succes i Faaborg, med glade gæster og succes med liv flere steder i byen; både på torvet, havnen og parken ved havnebadet. Det har gjort, at menneskerne ikke har klumpet sig så meget sammen.

Der har været glade turister. Dog påpeger Arne Brunholm, at det ikke ser super kønt ud at lave p-vagten slå ned på én af de mest aktive dage i byen. Det giver ikke det bedste signal overfor turisterne.

Hans Stavnsager (S) forklarer at det blandt andet er detailhandlen, som har ønsket at få p-vagten tilbage for at undgå at folk bare parkerer vilkårligt i byen.

Campus Faaborg officielt åbnet

Efter flere års arbejde er Campus Faaborg nu officielt åbnet. Det blev en fin fest med mange unge og fest på Falsetten. Der kom også nogle FGU-elever ned på Falsetten, hvilket er glædeligt, når vi netop ønsker at få unge fra forskellige uddannelser samlet i området. Vi forsøger at få flere ungdomsgrupper til at være sammen.

Projektet med Styrket Erhverv i Gadeplan, som startede som et sydfynsk samarbejde er nu blevet et fælles fynsk projekt, fordi det har været en stor succes.

 

I de næste uger er der arbejde med  budget for 2022 – Der er forslaget om en ekstra erhvervskonsulent er med. Der er som altid besparelser, men det ser ok ud.

Strukturelt er kommunen udfordret af, at den samlede skattemæssige indkomst er på 83 % af landsgennemsnittet, mens udgifter er 103 %.

FMK er den fynske kommune med lavest skattemæssige indkomst (bortset fra Langeland). Vi håber på at kunne tiltrække skattebetalende borgere, så statistikken kan ændres lidt – det skal de 600 nye boliger i Årslev blandt andet gerne hjælpe lidt med.

 

Og så har den Faberske Fond uddelt penge til  ”Vorres Outdoor ”– og et bageri i Polymeren har fået penge til bagerikursus

KontaktFaaborg-Midtfyn Erhvervsråd

Glasmestervej 31 - 5772 Kværndrup

ErhvervskonsulentKonsulent

Klaus Juul Jensen

AdministrationBogholder

Gitte Lei

FakturaKasserer

Søren Haller

NyhedsbrevWebmaster

Sofie Janerka
bt_bb_section_top_section_coverage_image

Copyright © 2020 Faaborg-Midtfyn Erhvervsråd. All rights reserved  –  Design: Mark & Storm Grafisk.