Faaborg-Midtfyn kravler længere op på rangliste over kommunernes erhvervsklima

2. september 2021by FME
Logo Faaborg-Midtfyn Kommune

Faaborg-Midtfyn Kommune hopper to pladser frem i Dansk Industris årlige undersøgelse Lokal Erhvervsvenlighed


Sidste år sprang Faaborg-Midtfyn Kommune 19 pladser frem på DI’s måling af den det kommunale erhvervsklima. I år fortsætter fremgangen, og Faaborg-Midtfyn er placeret som nummer 55 ud af landets 98 kommuner. Se rapporten om Faaborg-Midtfyn Kommune her.

Borgmester Hans Stavnsager (S) er tilfreds med den fortsatte fremgang på listen.

”Vi var rigtig glade for den store fremgang sidste år, men selvom vi her i 2021 ”kun” hopper to pladser frem, så er jeg mindst lige så glad i år. Det viser jo lige præcis, at fremgangen ikke var en enlig svale eller en tilfældighed,” siger han og fortsætter.

”I stedet afspejler målingen det, jeg også selv oplever, når jeg kommer rundt i kommunen, nemlig at vi i er i gang med en rigtig positiv udvikling. Der er med andre ord bundtræk i vores erhvervsindsats, og vi har en klar ambition om hele tiden at lægge på og udvikle os. Vi holder snuden i sporet og fortsætter den målrettede indsats for at gøre Faaborg-Midtfyn til en endnu bedre kommune at drive virksomhed i,” siger Hans Stavnsager.

Virksomheder mere tilfredse end statistikkerne

Rapporten er sammensat af data fra flere forskellige områder. Noget kommer fra statistik om kommunen, andet fra spørgeskemaer til virksomheder under Dansk Industri og andet igen fra svar fra kommunaldirektørerne.

Formanden for Faaborg-Midtfyn Erhvervsråd, Johnny Poulsen, sætter også pris på, at kommunen er kravlet lidt frem i forhold til sidste år, og han forventer at trenden fortsætter.

“Vi opruster med endnu en erhvervskonsulent og vi har gang i mange gode ting her i området. Så jeg tror på, at vi er inde i en god stime og fortsætter stille og roligt i den rigtige retning,” siger han.

Men noget af det, som han hæfter sig ved, er at det ligner, at virksomhederne er “mere tilfredse end statistikkerne” og at nogle af statistikkerne bare er rigtig svære at gøre noget ved for en landkommune som Faaborg-Midtfyn.

“På et område som infrastruktur er vi ramt af at være sådan en langstrakt kommune. Den offentlige transport er svag, især på tværs af kommunen, hvilket også ses i at vi ligger lavt i “køreplanstimer” pr indbygger og virksomhedernes vurdering af medarbejdernes mulighed for at tage offentlig transport på arbejde,” fortæller Johnny Poulsen og fremhæver samtidig at virksomhederne til gengæld har været godt tilfredse med det kommunale vejnet, på trods af, at kommunen statistisk ligger lavt i forhold til investeringer i vejnettet.

Eksplosion i byggesager kan ses

Noget af det, som erhvervsrådet har slået på tromme for og været meget opmærksom på de seneste år, er behovet for at få sagsbehandlingstiden på byggesager bragt ned. Den er og har været for lang

Det kan også ses i DI’s måling. Den er lavet i foråret, og nu har kommunen netop sat en ny handleplan i søen. Handleplanen indeholder blandt andet to ekstra medarbejdere til afdelingen og bedre selvhjælpsmuligheder.

Så hos kommunen er man også opmærksom på den udfordring:

”Jeg tror, at alle er enige om, at sagsbehandlingstiden skal ned, og det er vi i fuld gang med. Men jeg vil også minde om, at der de seneste år har været en sand eksplosion i antallet af byggesager. Vores sagsbehandlere gør et kæmpe stykke arbejde, og med den nye intensiverede indsats er jeg meget positiv i forhold til at få banket sagsbehandlingstiden ned,” siger Hans Stavnsager.

I Faaborg-Midtfyn Kommune er der ikke gebyr på byggesager, så her er vi placeret som nummer 1 i DI’s måling.

Godt samarbejde mellem virksomheder og jobcenter

En af Faaborg-Midtfyn Kommunes højeste score i målingen handler om sagsbehandling af sygedagpengesager, hvor vi ligger nummer 12. Og på spørgsmålet om jobcentrets samarbejde med virksomhederne hopper vi 11 pladser frem til en placering som nummer 25.

”Stor cadeau til vores folk på arbejdsmarkedsområdet for så høj tilfredshed blandt virksomhederne. Et projekt som Code of Care, hvor vi arbejder tæt sammen med erhvervslivet om at få flere i job, spiller helt sikkert også ind i den flotte placering, og til virksomhederne skal der også fra politisk side lyde en tak for det gode samarbejde,” siger borgmesteren.

KontaktFaaborg-Midtfyn Erhvervsråd

Glasmestervej 31 - 5772 Kværndrup

ErhvervskonsulentKonsulent

Klaus Juul Jensen

AdministrationBogholder

Gitte Lei

FakturaKasserer

Søren Haller

NyhedsbrevWebmaster

Sofie Janerka
bt_bb_section_top_section_coverage_image

Copyright © 2020 Faaborg-Midtfyn Erhvervsråd. All rights reserved  –  Design: Mark & Storm Grafisk.