Alex blev kåret som den første “Årets Lærling”

14. marts 2024by FME
Alex-Buhl-Hansen-med-direktoer-Poul-Joergensen-og-Arne-Brunholm.jpg

Store klapsalver og klar anerkendelse.

Alex Buhl Hansen fik på generalforsamlingen overrakt prisen som den allerførste “Årets Lærling” i Faaborg-Midtfyn Erhvervsråd.

Hun blev færdig som maskinsnedker i slutningen af 2023 og har gjort det virkelig godt på sin læreplads, One Wood Furniture i Kværndrup, så godt at de valgte at indstille hende til prisen.

I indstillingen hedder det:

Her på Onewood har vi en lærling som i årene har udmærket sig ved at være meget dygtig, en særdeles god holdkammerat og é som yder noget ud over det sædvanlige

Hun er netop blevet udlært og bestået svendeprøve med en flot sølvmedalje og hvorfor har hun så ikke fået guld, det er fordi sølv er den højeste karakter man kan opnå. Hun udmærker sig bla. ved at være en rigtig god kollega og som ikke er bange for at give sin store viden videre.

Hun er utrolig mødestabil, altid smilende og venlig. Når det drejer sig om at få alle vores cnc-maskiner til at køre, er hun utrolig dygtig og lærer det gerne fra sig til vores nye lærlinge.  

En god kollega

Salgschef Niels-Frank Nielsen blev kaldt på scenen for at uddybe, hvorfor de har valgt at indstille Alex Buhl Hansen,

“Vi vil gerne anerkende dig, for du gør det virkelig godt og er en god kollega og et forbillede for andre,” sagde han.

 

Alex Buhl Hansen har været voksenlærling hos One Wood. Inden hun kom dertil gik hun i gymnasiet og nåede at starte på ingeniørstudiet i København.

“Men jeg var ikke ret god til at sidde stille så meget og lytte til forelæsninger med en masse teori. Jeg havde brug for at bevæge mig og bruge kroppen. Så jeg skiftede over til snedkerfaget – lidt tilfældigt – men min morfar var snedker, og selv om jeg aldrig har kendt ham, er jeg vokset op mellem hans møbler og ting, han har skabt. Så jeg tænkte, jeg ville gå den vej, fortæller Alex Buhl Hansen.

Det var dog tæt på umuligt at få en læreplads som snedker, især i København hvor hun boede på det tidspunkt, så hun rykkede hjem til Odense til sine forældre og kom derfra i kontakt med One Wood, hvor hun fik en læreplads. Her lærte hun, at meget af arbejde med at skabe møbler i træ kan foregå ved hjælp af de superavancerede cnc-maskiner, hvor man skal programmere og være god til både at arbejde med computer og kende materialerne i virkeligheden.

“Jeg kan rigtig godt lide at programmere og sætte systemer op på computeren, så det kan jeg gøre her med de avancerede maskiner,” fortæller hun.

 

Sammen med prisen modtager Alex Buhl Hansen et legat på 3000 kroner.

Der var seks nominerede lærlinge, som alle gør det godt og har fortjent anerkendelsen. Se de øvrige lærlinge her

 

Alex Buhl Hansen får overrakt prisen som Årets Lærling
Alex Buhl Hansen får overrakt prisen som Årets Lærling

KontaktFaaborg-Midtfyn Erhvervsråd

Glasmestervej 31 - 5772 Kværndrup

ErhvervskonsulentKonsulent

Klaus Juul Jensen

AdministrationBogholder

Gitte Lei

FakturaKasserer

Søren Haller

NyhedsbrevWebmaster

Sofie Janerka
bt_bb_section_top_section_coverage_image

Copyright © 2020 Faaborg-Midtfyn Erhvervsråd. All rights reserved  –  Design: Mark & Storm Grafisk.