Endelig: Hurtigere sagsbehandling i byggesager

14. december 2021by FME
Byggesager

Der er ros til kommunen. Efter flere år med frustrationer over langsommelig sagsbehandling på byggesagsområdet er der nu endelig lys i mørket.

Det fortæller flere bestyrelsesmedlemmer fra Faaborg-Midtfyn Erhvervsråd, som begynder at høre positive toner fra erhvervslivet. Erhvervskonsulent Klaus Juul Jensen fortæller, at han nu oplever, at flere af kommunens entreprenører som ellers har været meget kritiske nu begynder direkte at rose byggesagsafdelingen.

“Jeg oplever en hel ny stemning, når jeg kommer rundt til virksomhederne. En positiv stemning og en tilkendegivelse af et konstruktivt samarbejde. Jeg har blandt andet været ude hos nogle entreprenører i kommunen, som er begyndt at rose kommunen, – endda nogle som tidligere har været meget kritiske,” siger han.

Direkte kontakt til borgerne i sagsbehandlingen

Der er flere årsager til den ændrede stemning. Men hovedsagen er, at byggesagsafdelingen har ændret sin arbejdsgang, så sagsbehandling af alle erhvervssager nu bliver prioriteret højt og hurtigt bliver set igennem af rutinerede sagsbehandlere, der forholder sig til, om sagerne indeholder hvad der er brug for, eller om de skal forbi miljøafdelingen også. Skal de det, kommer de der forbi med det samme, så man undgår “dobbelt” ventetid. Derudover bliver den direkte kontakt mellem sagsbehandleren og borgeren eller virksomheden prioriteret, så de kan samarbejde om sagen og hjælpe hinanden med at få de rigtige papirer på plads.

Afdelingen har tidligere været udfordret at et frafald blandt de ansatte. Nu har der været en mere stabil periode, og fra januar er afdelingen for første gang i meget lang tid fuldtallig, hvilket selvfølgelig også gør sin del til at sagsbehandlingen glider mere effektivt og smidigt.

Sagsbehandling er én af erhvervsrådets kæpheste – så positivt der endelig sker noget

Det glæder formand for erhvervsrådet Johnny Poulsen

“Det er ingen hemmelighed, at vi har rykket for netop det her i flere år. Det er så vigtigt for erhvervsklimaet at håndværkere og entreprenører kan få deres sager igennem sagsbehandlingen og komme i gang med at arbejde. Vi har også tidligere været ude med riven overfor afdelingen. Derfor er det dejligt, endeligt at kunne dele oprigtig ros ud til dem. Det ser godt ud nu, og mit møde med den nye leder Henriette Falbe Hansen var meget positivt, så vi tror på, at det fortsætter i den rigtige retning,” siger han.

Bygningsreglementet er meget komplekst, og det har tidligere været fremme, at der er fejl og mangler i langt over halvdelen af alle de byggesager, der kommer ind. Endda også fra dem, hvor der har været en professionel rådgiver på.

De fynske borgmestre kæmper med at få folketingspolitikerne i tale i forhold til at det ikke fungere, at reglerne bliver mere og mere komplekse, hver gang, de skal revideres.

Borgere kan få adgang til deres egen sag

Som noget nyt i kommunen, kan borgere nu få adgang til de oplysninger, der ligger på deres egen byggesag på det såkaldte “weblager”. Tidligere har Faaborg-Midtfyn Kommune ikke være koblet op på det fælles lager. Men det er netop gået i orden. Så på den måde er der også en forbedring for borgere og virksomheder, som søger om byggetilladelser.

KontaktFaaborg-Midtfyn Erhvervsråd

Glasmestervej 31 - 5772 Kværndrup

ErhvervskonsulentKonsulent

Klaus Juul Jensen

AdministrationBogholder

Gitte Lei

FakturaKasserer

Søren Haller

NyhedsbrevWebmaster

Sofie Janerka
bt_bb_section_top_section_coverage_image

Copyright © 2020 Faaborg-Midtfyn Erhvervsråd. All rights reserved  –  Design: Mark & Storm Grafisk.