Sydfynsk interesse for praktikpladsgaranti

14. december 2021by FME
Praktikpladsgaranti

Svendborg, Langeland og Ærø kommuner kigger langt efter den praktikpladsgaranti, som Virksomhedspanelet i Faaborg-Midtfyn arbejder med at få implementeret. Panelet består af repræsentanter fra kommunen, virksomhederne og erhvervsskolerne og de samarbejder om at gøre det mere attraktivt for unge mennesker at tage en uddannelse lokalt. Det gælder alt fra at sikre, at der er praktikpladser at søge til at arbejde for at den kollektive trafik gør det muligt at komme rundt i kommunen, så man kan komme ud til sit praktiksted uden nødvendigvis at have en bil.

Som en del af arbejdet, har virksomhedspanelet indført en praktikpladsgaranti for unge fra kommunen inden for otte fagområder, eksempelvis tømrer og industritekniker. Det betyder, at er man ung og går med ønsker om at tage en uddannelse inden for ét af de otte områder, er der hjælp at hente, så man også kan få en elevplads her i kommunen.

Nu har interessen for konceptet bredt sig til flere andre kommuner, blandt andre Svendborg.

Det fortæller Alexander Mygind Andersen, næstformand i erhvervsrådet:

”Andre kommuner har vist stor interesse for at vores elevpladsgaranti. Det er rigtig positivt, og vi deler gerne ud af erfaringerne.  Det vil hjælpe vores projekt, hvis vi kan få flere kommuner med, så vi kan dele eleverne på tværs af kommunegrænserne,” siger han.

Faaorg-Midtfyn har mange unge på erhvervsuddannelserne

Faaborg-Midtfyn er én af de kommuner, der ligger allerhøjst i forhold til, hvor mange unge der tager en erhvervsuddannelse. I 2021 valgte 28,7 procent af de unge i kommunen at søge ind på en erhvervsfaglig uddannelse. Det er langt højere end landsgennemsnittet på 19,9 %.

Internt i kommunen er tallet også stigende med et par procentpoint over de seneste år og målet er, at 30 % af de unge vælger en erhvervsuddannelse i 2025.

Det mål er så højt, fordi der er brug for arbejdskraften fremad, så de lokale virksomheder stadig kan få kvalificerede og veluddannet arbejdskraft. Derfor opfordrer virksomhedspanelet flere virksomheder til at tage lærlinge, eller gerne tage flere end de gør nu, da der allerede nu er mangel på kvalificeret arbejdskraft.

Brug for flere virksomheder der tager lærlinge

Med ønsket om at få endnu flere lokale unge til at tage en erhvervsuddannelse, er der også brug for endnu flere lokale virksomheder, der tager lærlinge – eller som tager flere lærlinge end de gør i dag. Hvis din virksomhed vil høre mere om muligheden for at tage en lærling på hel- eller deltid, så kontakt uddannelseskonsulent i kommunen, Pia Schmidt. Der er nemlig plads til mange flere virksomheder på portalen.

Se mere om Faaborg-Midtfyns praktikpladsgaranti på fynsfremtid.dk

Husk i øvrigt, at der er lærepladsevents med fokus på de otte uddannelser med praktikpladsgaranti den 26. januar på Eldan Recycling i Faaborg og den 27. januar på Jeros i Ringe. Arrangementerne er målrettet elever i 8. – 10. klasse, samt FGU-elever, som skal vælge uddannelse indenfor de kommende år. Men forældre er også velkomne.

KontaktFaaborg-Midtfyn Erhvervsråd

Glasmestervej 31 - 5772 Kværndrup

ErhvervskonsulentKonsulent

Klaus Juul Jensen

AdministrationBogholder

Gitte Lei

FakturaKasserer

Søren Haller

NyhedsbrevWebmaster

Sofie Janerka
bt_bb_section_top_section_coverage_image

Copyright © 2020 Faaborg-Midtfyn Erhvervsråd. All rights reserved  –  Design: Mark & Storm Grafisk.