Faaborg-Midtfyn springer 19 pladser frem på rangliste over landets bedste erhvervskommuner

1. december 2020by FME
Høvl med høvlspåner

Dansk Industris årlige måling af kommunernes erhvervsklima er positiv læsning for Faaborg-Midtfyn Kommune. Fremgangen skyldes målrettede indsatser, siger borgmester.

Med en placering som nummer 57 ud af landets 98 kommuner ligger Faaborg-Midtfyn Kommune solidt placeret i midterfeltet i Dansk Industris (DI) årlige måling af kommunernes lokale erhvervsklima. Og der er grund til stor optimisme i Faaborg-Midtfyn, som er sprunget hele 19 pladser frem i forhold til sidste år.

Fremgangen skyldes blandt andet øget tilfredshed med sagsbehandlingen, bedre dialog/information og indsatsen for at sikre kvalificeret arbejdskraft. Det er områder, hvor kommunen har iværksat konkrete projekter og tiltag, og netop dét glæder borgmester Hans Stavnsager (S).

”Jeg er rigtig glad for vores fremgang på listen, men jeg er særligt begejstret for, at fremgangen så tydeligt er et direkte resultat af vores målrettede indsatser. Det viser, at vores arbejde bærer frugt, og at vi er på rette vej i arbejdet med at gøre Faaborg-Midtfyn til et fantastisk sted at drive virksomhed,” siger Hans Stavnsager og uddyber de indsatser, hvis effekter kan ses i DI’s måling.

”Vi har med succes haft et stort fokus på at forkorte sagsbehandlingstiderne, jobcentret har det som altoverskyggende mål at skaffe kvalificeret arbejdskraft til virksomhederne og med erhvervsrygsækken knytter vi skole og virksomheder tættere sammen. Ligesom vi med vores nye erhvervsstrategi har opprioriteret dialogen og kommunikationen med virksomhederne. Alt dette kan aflæses i rapporten, og det kan vi være rigtig stolte af.”

Samme positive billede af erhvervsudviklingen ses desuden også i en ny lignende opgørelse fra interesseorganisationen EjendomDanmark, hvor Faaborg-Midtfyn Kommune hopper frem til en placering som nummer 30.

Vi er kun lige begyndt

Trods de positive tendenser fastslår Hans Stavnsager, at arbejdet med at forbedre erhvervslivets vilkår i Faaborg-Midtfyn kun lige er gået i gang.

”Vi kan med rette være stolte over de resultater, vi har opnået, men jeg kan forsikre alle om, at vi både politisk og i vores erhvervsservice vil blive ved med at være ydmyge og konstant vil forsøge at forbedre os. Vi holder næsen i sporet, så vi på samme tid næste år forhåbentlig har gjort Faaborg-Midtfyn til et endnu bedre sted at være erhvervsdrivende.”

I 2021 vil det blandt områder som indkøbspolitik, erhvervsgrunde, kollektiv trafik og fortsat forbedring af byggesagsbehandlingen, som vil være i fokus.

Erhvervsrådet ønsker en top 25-placering

I Faaborg-Midtfyn Erhvervsråd er der stor glæde i de her dage, hvor tallene bliver offentliggjort. Tallene underbygger nemlig det gode arbejde – og samarbejde der er mellem erhvervsrådet og kommunen.

Faaborg-Midtfyn Erhvervsråd har som mål at ligge i top 25 indenfor 3 år”, siger formand Johnny Poulsen og forsætter: “Det er et ambitiøst mål. Men vi arbejder også super godt i de her år. Lige nu satser vi på at styrke virksomhederne gennem tilknytning af Klaus Juul Jensen som erhvervskonsulent til erhvervsrådet – og målet om en ekstra konsulent i kommunen på sigt. Samtidig samarbejder vi med jobcentret om at skaffe kvalificeret arbejdskraft til virksomhederne igennem en netop nedsat taskforce, i samarbejde med Code of Care og et stadigt fokus på endnu bedre sagsbehandlingstider. Med alt det gode arbejde, er jeg sikker på, at vi når vores mål!

Erhvervsrådets vision er: ”at skabe én af de mest attraktive og stolte erhvervskommuner i Danmark.” Målingen her viser, at arbejdet går den rigtige vej.

 

Fakta om Faaborg-Midtfyn Kommune i Dansk Industris analyse 

Blandt andet på disse områder er Faaborg-Midtfyn Kommune gået frem:

  • Samarbejdet mellem virksomheder og folkeskoler (fra 39 til 10)
  • Hurtigere sagsbehandling på byggeområdet (fra 79 til 56), om miljøforhold (fra 67 til 27) og i sygedagpengesager (fra 56 til 15)
  • Jobcentrets samarbejde med virksomhederne (fra 80 til 36)
  • Dialog med kommunen og formidling af væsentlig information (fra 84 til 32)
  • Kommunens indsats for at opfylde virksomhedernes behov for kvalificerede medarbejdere (fra 64 til 46)

Se rapporten om Faaborg-Midtfyn Kommune her

KontaktFaaborg-Midtfyn Erhvervsråd

Glasmestervej 31 - 5772 Kværndrup

ErhvervskonsulentKonsulent

Klaus Juul Jensen

AdministrationBogholder

Gitte Lei

FakturaKasserer

Søren Haller

NyhedsbrevWebmaster

Sofie Janerka
bt_bb_section_top_section_coverage_image

Copyright © 2020 Faaborg-Midtfyn Erhvervsråd. All rights reserved  –  Design: Mark & Storm Grafisk.