Går du rundt med en god idé, der kan være med til at udvikle Faaborg og omegn? Men mangler sparringspartnere til at få idéen ført ud i livet? Så er der hjælpe at hente nu. To kvinder, Marie-Louise Larsen og Stine Mjaaland er flyttet ind i et kontor i den gamle retsbygning på Torvet i Faaborg. Derfra skal de sammen udvikle og støtte Faaborg og omegn for sammenslutningen Vores Faaborg og Egn.

Marie-Louise Larsen, 26, er bylivs- og erhvervskoordinator og tager sig af den største del af stillingen med 30 timer om ugen. Stine Mjaaland er kreativ konsulent, og ansat til at yde kreativ idéudvikling og sparring 10 timer om ugen.

“Målet er, at vi skal understøtte udvikling og idéer for både butikslivet, turismen, havnen og selvfølgelig erhvervslivet”, fortæller Marie-Louise Larsen. Hun er dog stadig lidt søgende i forhold til, hvad arbejdsopgaverne præcis skal indeholde.

Kick-off møde 11. oktober

Har du lyst til at mødes med de to bylivs- og erhvervskoordinatorer, holder de kick-off morgenmøde i Helios, den 11. oktober fra klokken 8-10.

“Der blev holdt et stort møde i Helios, inden vi blev ansat, hvor mange menesker havde gode idéer og input. Så synes vi, det giver god mening at mødes igen, når vi er kommet i gang, og både fortælle om vores idéer og selvfølgelig tage imod input,” siger Marie-Louise Larsen.

Vil udvikle Vores Faaborg og Egn

Foreningen Vores Faaborg og Egn er skabt med det formål at skabe udvikling i området. Charlotte Stiller fra Hotel Faaborg Fjord er formand for foreningen og ansættelserne er støttet af kommunen. De løber foreløbigt indtil januar 2019. Det er kort tid til at få skabt så meget værdi, at projektet skal fortsætte. Det er de to helt med på.

“Vi har travlt med at komme i gang, så derfor har vi også allerede holdt mange møder med gode mennesker og foreninger i området, og vi tager gerne imod endnu flere, så vi hurtigt kan få en fornemmelse af, hvor skoen trykker og hvad vi evt kan gøre,” siger Marie-Louise Larsen.

Hun understreger, at konsulenterne tilbyder ideudvikling og sparring, men ikke skal udføre idéerne selv.

“Vi er ikke en gavebod. Jeg ser det mere som at vi er sparringspartneren, der kan hjælpe med at skabe de gode kontakter, som kan få idéerne til at sprudle”, siger hun.

Erhvervslivet i høj kurs

I starten er fokus på Shopping Faaborg og julearrangementer, som ligger lige foran, men erhvervslivet ligger også de to meget på sinde.

“De erhvervsdrivende ligger mig meget på sinde. Jeg har arbejdet med udvikling i Assens de seneste år, og blandt andet være med i Udvikling Assens. Jeg går selv op i relevante arrangementer for erhvervslivet, så derfor vil jeg også gerne understøtte at vi får lavet nogle meget interessante og relevante arrangementer for erhvervslivet,” siger Marie-Louise Larsen.

“Vi får travlt, og det gælder om at komme hurtigt i gang med at netværke og deltage i møder og arrangementer. Men vi er også allerede i gang, og i virkeligheden er det med at netværke og lære mennesker og kulturer at kende, det jeg har arbejdet med og interesserer mig for, så jeg glæder mig rigtig meget til at komme ordenligt i gang,” siger Marie-Louise Larsen.

Erhvervsrådet byder velkommen

Faaborg-Midtfyn Erhvervsråd glæder sig til samarbejdet med de to bylivs- og erhvervskoordinatorer, og håber vi sammen kan være med til at skabe synergi i området.

“Vi glæder os til samarbejdet, og håber de kan være med til at skabe mere udvikling, særligt i forhold til butikslivet i byerne. Lige nu virker det til at industri og håndværk har rigtig travlt, imens detailhandlen kæmper noget mere. Så det giver god mening at starte med at sætte blus under det”, siger Arne Brunholm, der er formand for Faaborg-Midtfyn Erhvervsråd.