Flere unge i Faaborg-Midtfyn søger en erhvervsuddannelse

8. april 2024by FME
Elever fra Rolfsted Skole er på Lykkegaard A/S som en del af erhvervsrygsækken

Flere unge i Faaborg-Midtfyn søger en erhvervsuddannelse:
Nu begynder det gode samarbejde at bære frugt

 

Af borgmester Hans Stavnsager og formand for Faaborg-Midtfyn Erhvervsråd Johnny Poulsen

Det var en stor glæde at læse i Fyns Amts Avis, at flere sydfynske unge i år har søgt en erhvervsuddannelse (”Trodser national tendens: Flere sydfynske unge har søgt en erhvervsuddannelse i år”, d. 2. april 2024).

Tallene fra Dansk Industri Fyn viser, at andelen af elever i 9.- og 10. klasse i Faaborg-Midtfyn, der søger direkte ind på en erhvervsuddannelse, er steget fra 25 til 29 procent.

Vi håber og tror, at stigningen er et udtryk for, at det gode samarbejde mellem kommune, uddannelsesinstitutioner og erhvervsliv, som vi har forfinet gennem flere år, begynder at bære frugt.

Som skoleelev i Faaborg-Midtfyn kommer eleverne som en del af deres skolegang ud til virksomhederne, oplever dem indefra og får en vigtig forståelse for, hvordan matematik og naturfag bruges i den enkelte virksomhed og samfundet omkring os. Ambitionen med erhvervsrygsækken er at give eleverne en naturlig interesse, som smitter af, når de skal træffe deres første uddannelses- og karrierevalg.

På de årlige lærlingeevents har eleverne mulighed for at møde virksomheder og andre unge, der er i gang med en erhvervsuddannelse, inden de selv skal vælge deres vej.

Vi har et erklæret mål om, at alle unge, som ønsker en erhvervsuddannelse i kommunen, skal kunne få det. Derfor har vi også indført lærepladsgaranti indenfor tolv fagområder. Et initiativ, der startede i Faaborg-Midtfyn og udvides til hele Sydfyn. Vi har brug for, at endnu flere virksomheder etablerer lærepladser – særligt indenfor brancher, hvor vi ser ind i mangel på arbejdskraft. Det vil Erhvervsrådet sætte fokus på i de kommende måneder.

Sidste år var der desværre ikke stor nok søgning til, at der kunne blive et grundforløb indenfor håndværksfagene (GF1 TECH) på Campus Faaborg – men lad os håbe, at det med de nye ansøgertal ser anderledes ud i år. Vi vil i hvert fald fortsætte det gode samarbejde, der kommer både elever og virksomheder til gode.

KontaktFaaborg-Midtfyn Erhvervsråd

Glasmestervej 31 - 5772 Kværndrup

ErhvervskonsulentKonsulent

Klaus Juul Jensen

AdministrationBogholder

Gitte Lei

FakturaKasserer

Søren Haller

NyhedsbrevWebmaster

Sofie Janerka
bt_bb_section_top_section_coverage_image

Copyright © 2020 Faaborg-Midtfyn Erhvervsråd. All rights reserved  –  Design: Mark & Storm Grafisk.