Hydrovertic er Årets Iværksætter

15. marts 2024by FME
Hydrovertic - reolsystemer til vertical farming

“Ej, er det rigtigt. Tusind tusind tak. Hvor er det fantastisk at modtage en pris, her hvor vi bor. Det betyder virkelig meget”.

Selv om CEO ved Hydrovertic, Iris Madsen ikke var fysisk til stede ved generalforsamlingen fordi hun lå med influenza hjemme, var ingen i tvivl om begejstringen, da hun onsdag aften blev ringet op fra scenen med beskeden om, at deltagerne havde stemt på, at netop de skulle vinde prisen som Årets Iværksætter.

Virksomheden har hovedsæde i Rudme ved Ringe og udvikler reolsystemer til vertical farming – altså der hvor man kan dyrke grønt og planter i flere lag og derved udnytte plads, varme og energi bedre. Målet er at den bæredygtige løsning skal være den mest økonomiske for gartnerne, som er særdeles pressede i disse år. Det er de færreste gartnere, der vil have råd til at investere i bæredygtig udvikling for klimaets skyld alene. Derfor ønsker Iris Madsen og Jacob Copeland at udvikle systemer til dem, så de vælger både bæredygtigt og økonomisk.

 

De to mødte hinanden i studietiden på Syddansk Universitet, hvor de studerede hver sin retning inden for innovation og iværksætteri. De fik ideen til virksomheden og startede op lige efter endt studietid.

I dag har de været i gang i tre år og har enkelte ansatte og hjælpere og har de første reolsystemer ude ved gartnere, som hjælper dem med at udvikle dem.

“Der er nogle småting som stadig driller lidt, men når de er løst, forventer vi at kunne gå all in og komme ordentligt på markedet. Hvis alt går vel sker det indenfor de næste måneder – ellers i løbet af det kommende år,” siger Iris Madsen, som forventer at kunne eksportere systemerne i første omgang til landene omkring Østersøen.

 

Iris Madsen og Jacob Copeland får overrakt prisen ved førstkommende lejlighed

 

Jacob Copeland og Iris Madsen
Jacob Copeland og Iris Madsen

 

KontaktFaaborg-Midtfyn Erhvervsråd

Glasmestervej 31 - 5772 Kværndrup

ErhvervskonsulentKonsulent

Klaus Juul Jensen

AdministrationBogholder

Gitte Lei

FakturaKasserer

Søren Haller

NyhedsbrevWebmaster

Sofie Janerka
bt_bb_section_top_section_coverage_image

Copyright © 2020 Faaborg-Midtfyn Erhvervsråd. All rights reserved  –  Design: Mark & Storm Grafisk.