Her er de nominerede til Årets Iværksætter

6. marts 2024by FME
Vangs Keramiske Værksted bliver Årets Iværksætter

Her er de tre nominerede til Iværksætter

Hvert år starter der et væld af virksomheder op her i kommunen – meget forskellige og med forskellige mål. Mange gør det rigtig godt, og det vil vi gerne hylde. Her er de tre virksomheder, som er nomineret til Årets Iværksætter-prisen, som bliver uddelt på generalforsamlingen den 13. marts 2024,  

Det er deltagerne på generalforsamlingen, som kommer til at afgøre, hvem af de tre virksomheder, som får prisen. Der bliver nemlig afstemning på aftenen efter at virksomhederne er blevet præsenteret. (Så husk at tilmelde dig/din virksomhed hvis I ikke allerede er tilmeldt generalforsamlingen).

De nominerede virksomheder er listet op her i vilkårlig rækkefølge.

 

Dyreborg Glamping

Eksklusivt, helt privat og med havudsigt til flere sider. Det er bare så ord som den glampingoplevelse, som Annette Sønksen og Steen Dart har skabt på deres grund i Dyreborg. Dyreborg Glamping. De har også åbnet Staldkatessen, som udelukkende forhandler specialiteter fra området omkring Det Sydfynske Øhav.

Familien flyttede fra København til Dyreborg i 2021 for at starte som iværksættere indenfor turisme. Det viste sig dog at være noget mere besværligt end forventet at få tilladelser til at sætte et eller flere glamping-telte op på deres grund, der ligger lige ud til vandet.

Efter benspænd pga. planloven og besværligheder med at få Faaborg-Midtfyn kommune til at anerkende projektet som lovligt erhverv – lykkedes det i 2023 at få én tilladelse til sætte et glampingtelt op på grunden. Og i sommeren 2023 besøgte de første gæster med succes Dyreborg Glamping.

 

Annette Sønksen og Steen Dart Dyreborg Glamping
Annette Sønksen og Steen Dart Dyreborg Glamping

 

Hydrovertic, Rudme

Det skal kunne betale sig at vælge den klimavenlige løsning. Det er filosofien bag Hydrovertics arbejde. Bag virksomheden står Iris Madsen og Jacob Copeland, som mødte hinanden i et iværksætterprojekt imens de læste hver sin innovative retning på Syddansk Universitet. Siden er de gået sammen om at skabe virksomheden Hydrovertic.

Deres mål er at skabe reoler til vertical farming målrettet danske – og på sigte udenlandske – gartnere.

Gartnerbranchen er presset og det er de færreste, som har råd til store klimainvesteringer. Derfor skaber Hydrovertic løsninger, hvor man kan dyrke grønt i flere lag, så man både kan udnytte arealet og væksthus-varmen flere gange.

De startede i 2021 og har fået solgt flere systemer, selv om de stadig er i udviklingsfasen. DE har også udviklet containere, som man kan dyrke planter og grønt i  og som allerede er på markedet og bliver brugt at kommuner, skoler og andre institutioner. De forventer at kunne slå igennem på markedet i løbet af det næste år, når de første testfejl er ryddet af vejen.

 

Jacob Copeland og Iris Madsen
Jacob Copeland og Iris Madsen står bag Hydrovertic, som holder til i Rudme udenfor Ringe.

 

Palleshavegaard, Palleshave

Her skal være rart for alle. For mennesker, for dyr, for planter. Palleshavegaard er et regenerativt biodynamisk landbrug og pædagogisk tilbud.

De to ting hænger faktisk rigtig godt sammen, når man er så langt inde i den biodynamiske tankegang, som Mathias Olsen og hans far Michall Marhauer er.

For her er eksistensgrundlaget respekt for hele jorden og alt hvad vi omgiver os med.

Familien med tre generationer overtog gården for tre år siden og har omlagt den til økologi og er på vej mod en biodynamisk certificering. De dyrker deres egne grøntsager og har fokus på at skabe fødevarer, som er god for mikrobiologien i jorden og giver et udbytte hele året, som både kan ses positivt på bundlinjen, i jorden/naturen og i de menneskelige kontekster omkring gården.

Både Mathias og Michall er uddannede pædagoger og tilbyder ved siden af landbruget også pædagogisk arbejde indenfor at være kontaktperson, hjælpe mennesker tilbage fra en kriminel løbebane, forældresparring eller anden rådgivning. De inddrager landbruget i det pædagogiske arbejde, hvor det giver mening og har flere mennesker i praktik eller arbejdsprøvning på gården. De har desuden tre landbrugselever og er med til at udvide og udvikle det biodynamiske landbrug i Danmark.

 

Palleshavegaard - biodynamisk landbrug og pædagogisk tilbud
Palleshavegaard – biodynamisk landbrug og pædagogisk tilbud

 

Vil du have mulighed for at stemme på én af kandidaterne, skal du være medlem af erhvervsrådet og deltage på generalforsamlingen den 13. marts 2024. Tilmeldingen lukker fredag den 8. marts.

KontaktFaaborg-Midtfyn Erhvervsråd

Glasmestervej 31 - 5772 Kværndrup

ErhvervskonsulentKonsulent

Klaus Juul Jensen

AdministrationBogholder

Gitte Lei

FakturaKasserer

Søren Haller

NyhedsbrevWebmaster

Sofie Janerka
bt_bb_section_top_section_coverage_image

Copyright © 2020 Faaborg-Midtfyn Erhvervsråd. All rights reserved  –  Design: Mark & Storm Grafisk.