Faaborg-Midtfyn har fået færre nye ledige end andre fynske kommuner

15. juni 2020by FME
Logo FMk

De seneste tal fra den 7. juni 2020 viser, at Faaborg-Midtfyn Kommune procentvis har fået færre nye ledige end de øvrige fynske kommuner – og at Fyn i forvejen ligger under landsgennemsnittet.

Alle kommuner i landet kigger nervøst mod ledighedstallene i de her måneder, fordi de er uforudsigelige og højere end normalt på grund af restriktionerne og nedlukningen på grund af Covid-19. Det gør borgmester og ansatte i jobcentret i Faaborg-Midtfyn Kommune selvfølgelig også. Og det ser også anderledes og voldsommere ud end normalt.

I perioden fra 9. marts til 7. juni er der kommet 1115 nytilmeldte ledige i kommunen. I samme periode er 825 personer afmeldt fra registret, så beskæftigelsen står ikke stille og der kommer fortsat jobopslag og behov ind.

Den 7. juni var der 1436 ledige borgere i kommunen. Tallet dækker både forsikrede ledige og jobparate kontanthjælpsmodtagere.

Det 24,4 procent flere ledige end i samme periode de fire foregående år, altså næsten en fjerdedel flere ledige, imens den gennemsnitlige stigning for Fyn er 27,4 procent og landsgennemsnittet er helt oppe omkring 32 procent.

 

Godt at være håndværker-tung kommune

Borgmester Hans Stavnsager følger tallene nøje. Både de konkrete tal og hvordan kommunen ligger i forhold til de øvrige fynske kommuner og landsplan.

“Det ligner, at vi i denne situation er beskyttet lidt af, at vi har mange ansat i håndværksfagene, som ikke har været ramt af nedlukninger og hvor ansættelserne er stabile endnu, hvorimod hotel- og restaurationsbranchen ligger 65 % over tallene fra sidste år,” siger borgmester Hans Stanvsager (S).

Det er meget usikkert, hvad der sker med ledighedstallene til 1. juli, når en del af hjælpepakkerne udløber.

 

 

Kommunen kan ikke sige konkret, hvilke borgere der er blevet ledige pga. COVID-19 – men formoder, at størstedelen af stigningen i tilmeldte kan tilskrives COVID19 situationen.

KontaktFaaborg-Midtfyn Erhvervsråd

Glasmestervej 31 - 5772 Kværndrup

ErhvervskonsulentKonsulent

Klaus Juul Jensen

AdministrationBogholder

Gitte Lei

FakturaKasserer

Søren Haller

NyhedsbrevWebmaster

Sofie Janerka
bt_bb_section_top_section_coverage_image

Copyright © 2020 Faaborg-Midtfyn Erhvervsråd. All rights reserved  –  Design: Mark & Storm Grafisk.