NaboGo: Tag naboen med på arbejde – og gør kommunen mere bæredygtig

11. november 2021by FME

Kør sammen, fyld bilerne op og gør området mere bæredygtigt.

Det er nogle af tankerne bag, hvorfor Faaborg-Midtfyn Kommune har indgået et samarbejde med virksomheden “nabogo“, som har udviklet en portal til samkørsel, som netop skulle gøre det lettere for os alle sammen at tilbyde og tage et lift.

Idéen er at særligt pendlere, der kører den samme strækning på stort set samme tid hver dag, kan lægge sin tur ind i appen, og andre som har brug for at blive fragtet en del af den samme rute, så kan byde ind og få et lidt med.

Den, som kører med, betaler for turen via appen med 0,75 kroner pr kilometer. Et fast beløb, som automatisk bliver overført mellem passager og chauffør.

“Vi vil gerne at flere får muligheden for at komme rundt i kommunen, og især at flere familier kan undgå at skulle investere i den anden eller sågar tredje bil, siger Elsebeth Gedde, der er trafikplanlægger FMK.

Giver flere muligheder end busserne

Faaborg-Midtfyn Kommune er udfordret af at være en geografisk stor kommune med mange landsbyer. Busserne i området kører primært til skolerne og ellers mellem de store byer. Det vil i praksis sige, at den kollektive trafik er langt mere effektiv i forhold til at komme til Odense og Svendborg end til at komme rundt i kommunen.

Idéen i NaboGo er at udnytte de biler, som i forvejen kører eksempelvis til og fra arbejde til at give naboer og andre lokale et lift. Oplagt vil være at de større virksomheder, hvor mange møder og har fri samme tid går med i projektet. Her kan man opfordre de ansatte til at samle kolleger, der bor på vejen, op, så alle ikke behøver at starte hver sin bil for at komme på arbejde.

Elsebeth Gedde og kollegerne nåede at lancere NaboGo i Ferritslev og på Faaborg Gymnasium imellem de to corona-nedlukninger i 20 og 21, men opstarten i kommunen er blevet en del mere træg på grund af restriktionerne i forbindelse med corona. Det er oplagt for kolleger, der arbejder samme sted og for eksempelvis gymnasieelever, som skal i skole på samme tid.

Hun fortæller, at de ansatte i trafikplanlægningen og projektlederne fra NaboGo meget gerne kommer ud til virksomheder og fortæller om mulighederne i at bruge samkørsel og appen.

 

Sådan fungerer NaboGo:

Download app: nabogo

Læg en tur op, du skal køre. Eks hvis du kører en fast rute hver dag på samme tid

Der vil automatisk komme punkter på ruten, som passagerer kan booke sig ind på

De betaler 0,75 kr pr kilometer og betalingen foregår automatisk.

 

Kører man den samme rute hver dag, kan den plottes ind automatisk, så man ikke skal oprette den hver gang. Så kan man slette, hvis man ikke skal bruge den.

 

Søger man en rejse, er appen koblet op på Rejseplanen, så man også kan få tilbud om den ordinære kollektive trafik.

 

 

KontaktFaaborg-Midtfyn Erhvervsråd

Glasmestervej 31 - 5772 Kværndrup

ErhvervskonsulentKonsulent

Klaus Juul Jensen

AdministrationBogholder

Gitte Lei

FakturaKasserer

Søren Haller

NyhedsbrevWebmaster

Sofie Janerka
bt_bb_section_top_section_coverage_image

Copyright © 2020 Faaborg-Midtfyn Erhvervsråd. All rights reserved  –  Design: Mark & Storm Grafisk.