Her er de nominerede til Årets Virksomhed

18. marts 2022by FME
nominerede Årets Virksomhed

Her er de nominerede til Årets Iværksætter og Årets Virksomhed

 

Der er sket meget nyt i kommunen de seneste tre år. Det kan erhvervsrådet se ud fra de indstillinger, som er kommet til Årets Iværksætter og Årets Virksomhed. Mange start-ups har fået luft under vingerne i de seneste år – og det på trods af at det har været nogle særlige år på grund af nedlukning, restriktioner og hvad der ellers har været af udfordringer.

For de mere etablerede virksomheder, har de seneste år også være specielle. Men mange har klaret sig godt alligevel.

Bestyrelsen i erhvervsrådet har bedt om indstillinger til virksomheder fra hele kommunen som kunne komme i betragtning til prisen.

”Der er kommet en del indstillinger til begge priser. Det sætter vi stor pris på, for selv om vi er en stor bestyrelse som kommer fra forskellige brancher og forskellige lokalområder, kender vi ikke nødvendigvis alle spændende virksomheder – eller husker på deres fortræffeligheder, når vi skal kåre hvem der skal have prisen,” siger Johnny Poulsen, der er formand for Faaborg-Midtfyn Erhvervsråd.

Rom, planter og beton – forskelligheden er tydelig i de nominerede til Årets Virksomhed

De nominerede til Årets Virksomhed er karakteriseret ved blandt andet at være mere end tre år gamle, have plus på bundlinjen og have en stærk lokal og social profil.

Det lever alle tre nominerede op til. Men det er lige før, man så kan sige, at ligheden stopper der.

”Det er tre meget forskellige virksomheder, som er nomineret til Årets Virksomhed. Men de er også inspirerende og drevet af mennesker, som ønsker at udvikle og gøre en forskel med deres produkt og også gennem hele processen fra leverandørerne til det færdige produkt til kunderne,” siger Johnny Poulsen.

Bestyrelsen har sat en hemmelig afstemning op, hvor alle medlemmer af bestyrelsen kan stemme anonymt (Anne Farup, der er nomineret og bestyrelsesmedlem er erklæret inhabil i forhold til Årets Iværksætter). Afstemningen er sat op på denne måde i år for at sikre, at alle bliver hørt og man ikke kommer til at påvirke hinanden i valget.

 

Vinderen kåres til Faaborg-Midtfyn Erhvervsråds generalforsamling den 24. marts

Feldborg Growers A/S v Claus Feldborg

Claus Feldborg Feldborg Growers
Claus Feldborg fra Feldborg Growers er nomineret til Årets Virksomhed. Foto: Sofie Janerka

Feldborg Growers

Claus Feldborg har været vild med specielle tropiske planter hele sit liv – og som ung gartner fandt han det sært, at man skulle dyrke tropiske planter i Danmark med et stort strøm og varmeforbrug. Derfor udviklede han en plan, hvor planterne dyrkes i deres eget varme miljø i Thailand og sejles til Danmark når de er klar til det. Her bliver de så klimatilpasset, og vokser sig klar til at komme ud til forbrugerne.

Den tanke – og en vis portion mod og iværksætterånd har sikre Claus Feldborg og Feldborg Growers fire springende børsen-gazeller – og den femte er også i hus.

Det betyder blandt andet at han på 10 år har tidoblet omsætningen og nu har 100 ansatte i Danmark og ca. 200 i Thailand, som dyrker, passer og plejer langt over 100 forskellige tropiske stueplanter.

Han arbejder i at omlægge drivhusenes energi til først fjernvarme og helst med tiden vindenergi, så hele det store drivhusområde kan blive CO2-neutralt.

Virksomheden ligger lige uden for Nr. Broby og han er kendt for at være en stærk lokal profil. Derfor trådte han også til, da Brobyværk Kro i 2019 var til salg og skulle bruge en ny ejer for at overleve.

Han besluttede han sig for at købe og restaurere kroen, så der stadig kan være et lokalt samlingspunkt i Broby.

 

1423 – World Class Spirits

De tre ejeres af 1423 World Class Spirits er nomineret til Årets Virksomhed
Parminder Singh, Thomas Vogensen og Joshua Singh – er de tre ejere af 1423 World Class Spirits, som er nomineret til Årets Virksomhed 2021. Foto: Sofie Janerka

Der bliver ikke produceret rom i Danmark. Alligevel er Rom-firmaet 1423 – World Class Spirits blevet et verdensfirma med eksport af Rom til over 30 lande og en eksplosiv vækst.

Virksomheden startede som en hobby-virksomhed blandt nørdede whisky-elskere, der tog på messe for at smage whisky. En frisk sælger fik dem alligevel til at smage en håndfuld  rom fra forskellige steder i verden. Og vupti. De var solgt. Tre uger efter havde de startet deres eget rom-import-firma. Og nu 14 år efter lever de af at nørde udviklingen af smagsnuancer i rom, og har også fået både vodka og gin på hylderne.

I 2013 gik den første af stifterne, Parminder Singh, ned på halv tid fra sit job som tømrer og pædagog, og i 2014 arbejdede han som den første fuld tid for virksomheden.

I dag er der ud over de tre ejere ca. 20 ansatte i Ringe, som arbejder ved siden af de tusinder  liter rom der ligger og modner på lageret i Ringe. Derudover har virksomheden også 5-6 ansatte  i udlandet.

Ejerne rejser ofte ud til deres producenter og gør meget ud af at sikre, at både produktionen og de ansattes forhold er i orden,

De går op i kvalitet og troværdighed – og det gælder også i samarbejdsrelationerne.

 

IBF Ringe – Betonvarefabrikken

Bent B. Bentzen IBF Ringe
Bent B. Bentzen IBF Ringe
Nomineret til Årets Virksomhed. Foto: Sofie Janerka

IBF – betonvarefabrik

Ikast Betonvare Fabrik har i mange år haft produktion i Ringe, hvor der i dag arbejder ca. 65 ansatte. De er specialister i at støbe store og tonstunge betonelementer til eksempelvis underjordisk kabelføring.

Selv om beton ikke har ry for at være det mest bæredygtige materiale i verden, arbejder IBF hele tiden på at udvikle sammensætningen af råvarer, så det bliver brugt så lidt cement som muligt. Samtidig arbejder de på at genbruge gammelt beton ved at pulverisere det og støbe det ind i nye produktioner.

Virksomheden er med i Code of Care

I 2021 havde virksomheden et overskud på 184 mio kroner i koncernen, som dækker hele landet.

 

 

KontaktFaaborg-Midtfyn Erhvervsråd

Glasmestervej 31 - 5772 Kværndrup

ErhvervskonsulentKonsulent

Klaus Juul Jensen

AdministrationBogholder

Gitte Lei

FakturaKasserer

Søren Haller

NyhedsbrevWebmaster

Sofie Janerka
bt_bb_section_top_section_coverage_image

Copyright © 2020 Faaborg-Midtfyn Erhvervsråd. All rights reserved  –  Design: Mark & Storm Grafisk.