Tjek hvem der er nomineret til “Årets Iværksætter”

18. marts 2022by FME
Nomineret til Årets Iværksætter

Det er blevet tid til at offentliggøre, hvem der er blevet nomineret til Årets Iværksætter 2021 i Faaborg-Midtfyn Erhvervsråd.

Der er sket meget nyt i kommunen de seneste tre år. Det kan erhvervsrådet se ud fra de indstillinger, som er kommet til Årets Iværksætter og Årets Virksomhed. Mange start-ups har fået luft under vingerne i de seneste år – og det på trods af at det har været nogle særlige år på grund af nedlukning, restriktioner og hvad der ellers har været af udfordringer.

Bestyrelsen i erhvervsrådet har bedt om indstillinger til virksomheder fra hele kommunen som kunne komme i betragtning til prisen.

”Der er kommet en del indstillinger til begge priser. Det sætter vi stor pris på, for selv om vi er en stor bestyrelse som kommer fra forskellige brancher og forskellige lokalområder, kender vi ikke nødvendigvis alle spændende virksomheder – eller husker på deres fortræffeligheder, når vi skal kåre hvem der skal have prisen,” siger Johnny Poulsen, der er formand for Faaborg-Midtfyn Erhvervsråd.

Corona smitter af på Årets Iværksættere

Når man kigger på de nominerede til prisen som Årets Iværksætter, så har corona faktisk direkte været med til at sparke to af de tre nominerede iværksættere i gang.

”Nogle gange skal der omvæltninger til at vi tænker nyt og finder nye veje. Det viser to, ja faktisk alle tre af de nominerede iværksættere. Det er spændende virksomheder, som hver for sig udmærker sig inden for deres felt, tør satse og tænke nyt og hver for sig er de med til at skabe udvikling, idérigdom og muligheder her i området,” fortæller Johnny Poulsen, der er formand for Faaborg-Midtfyn Erhvervsråd.

Flere er på vej

Erhvervsrådet har opfordret lokale til at komme med forslag til iværksættere, der har udmærket sig det seneste år. Og der er kommet mange bud ind.

”Det er spændende, at der er kommet så mange bud ind – og flere af dem har endda været så unge, at de ikke har et færdigt regnskab endnu. Så dem har vi måttet vælge fra alene af den grund. Men det gode er, at så ved vi, at der helt sikkert også vil være gode og inspirerende bud til prisen igen næste år,” siger Johnny Poulsen.

 

Vinderen kåres til Faaborg-Midtfyn Erhvervsråds generalforsamling den 24. marts

I Gang Med Sang – Anne Farup

Anne Farup
Anne Farup er nomineret til Årets Iværksætter med I gang Med Sang

Anne Farup – I Gang med Sang.

Anne Farup startede som selvstændig sanger og foredragsholder i efteråret 2019 med virksomheden “I Gang Med Sang”. Hendes mål er at give fællessang og de kvaliteter sangfællesskaberne giver os et liv – også efter vi er færdige med at gå på efter- og højskoler.

Hun tager sammen med sin mand Lasse Helvig ud i foreninger og på virksomheder og sætter gang i fællesskabet med fællessang og gode historier om det at synge sammen.

Derudover holder hun foredrag om blandt andet de dokumenterede positive effekter fællessang har på alt fra trivsel og fællesskab til heling efter sygdom og mental sundhed.

Anne Farup startede som selvstændig i efteråret 2019 og nåede kun få måneder før landet blev lukket ned og hun fik aflyst alle sine aftaler.

I stedet for at gå helt i baglås, satte Anne og Lasse sig for at give fællessangen et boost og bød indenfor i deres stue hver morgen klokken 8 i de fem uger, den første nedlukning varede. Derefter har hun kæmpet sig tilbage ved at nærstudere støtteordninger og puljer, så hendes kunder kan få økonomisk støtte til at hyre hende ud til at genstarte sangglæden.

Ud over sin egen virksomhed har Anne Farup også været medstifter af et lokalt iværksætternetværk i Faaborg-Midtfyn ligesom hun sidste år gik med i bestyrelsen for Faaborg-Midtfyn Erhvervsråd med det klare mål at forbedre vilkårene for iværksættere og soloselvstændige.

 

 

 

Autonomous Units – selvkørende desinfektionsrobotter

Flemming Thinggaard
Flemming Thinggaard og Autonomous Units er nomineret til Årets Iværksætter

Robotten – A-units

Autonomous Units

Flemming Thinggaard fik under corona-udfordringerne en idé.

Han har i mange år arbejdet med at udvikle robotter i nogle af de store odenseanske robot-virksomheder. Men nu opstod idéen om at lave en robot, der kan køre selv OG desinficere med en tør damp, som kommer ind i alle kroge og på og under alle flader – uden at mennesker er til stede.

Den idé fik ham til at sige et godt job op midt i corona-nedlukningerne og sammen med Karsten Thinggaard og Søren Johannes Bjerre starte virksomheden Autonomous Units . Virksomheden har til huse i en længe i Flemming Thinggaards hjem  – et nedlagt landbrug i Kappendrup på én af Faaborg-Midtfyn Kommunes yderste adresser.

I dag har de solgt robotter til flere sygehuse og er ved at implementere dem på plejecentre også. De er tre fuldtidsansatte, to fuldtids-praktikanter og en håndfuld deltidsansatte studentermedhjælpere, som sammen udvikler mobile desinfektionsrobotter

Vangs Keramiske Værksted

Heidi Vang er nomineret til Årets Iværksætter
Heidi Vang og Vangs Keramiske Værksted er nomineret til Årets Iværksætter

 

Heidi Vang har Vangs Keramiske Værksted, som producerer keramik til engroskunder, både egne design og andres.

Virksomheden har vokseværk og har i dag 41 engros-kunder over hele landet, er på vej ind på det tyske marked og har en klar ambition om at blive en keramik-fabrik, der kan konkurrere med de kinesiske, blot med en langt mere bæredygtig profil, hvor transport og spild er minimeret.

Heidi Vang er oprindeligt uddannet pottemager, men har ikke arbejdet med ler i mange år. Til gengæld har hun arbejdet som personlig træner og rejseleder. Men da hun i foråret 2020 blev sendt hjem, fik hun idéen, at sætte det gamle keramik drejebord, som hendes far engang lavede til hende op i garagen. Her kunne hun dreje nogle krus og skåle, så hun kunne tjene lidt, imens hun alligevel var hjemme. Kunderne skulle til en start være hendes netværk via de sociale medier.

Efter få dage stod den første engros-kunde hos hende og bad hende producere direkte til dem. Og dér kom idéen til virksomheden.

I dag har hun to ansatte, hvoraf den ene fuld tid og hun søger både flere ansatte og nye og større lokaler i området.

Ud over at producere keramik til engros-kunder holder Heidi Vang og hendes ansatte også workshops og underviser børn i at arbejde med keramik.

Ved siden at arbejdet med at udvikle Vangs Keramiske Værksted, har Heidi Vang også været med til at stifte Kasus Fyn, som er et fællesskab af selvstændige der tilbyder events til virksomeheder. Deres mål er at trække flere arrangementer til området igennem fællesskab og samarbejde.

 

 

 

 

KontaktFaaborg-Midtfyn Erhvervsråd

Glasmestervej 31 - 5772 Kværndrup

ErhvervskonsulentKonsulent

Klaus Juul Jensen

AdministrationBogholder

Gitte Lei

FakturaKasserer

Søren Haller

NyhedsbrevWebmaster

Sofie Janerka
bt_bb_section_top_section_coverage_image

Copyright © 2020 Faaborg-Midtfyn Erhvervsråd. All rights reserved  –  Design: Mark & Storm Grafisk.