Code of Care: Nu kan din virksomhed få en “ven i kommunen”

2. juni 2021by FME
Code of Care

Samarbejdet mellem Faaborg-Midtfyn Kommune og de lokale virksomheder i projektet Code of Care har nu fået en konkret gevinst til virksomhederne. De kan ny få en person, som bliver deres egen indgang til kommunens jobcenter. Så ved virksomheden, hvem de skal kontakte, hvis der er spørgsmål, og de vil kun blive kontaktet af én person fra kommunen. Det er som at få en “ven i kommunen”. 

Det er trættende at blive ringet op af forskellige sagsbehandlere eller projektledere fra kommunen, hvis man er virksomhedsleder og gerne vil hjælpe sårbare og ledige i arbejde, men ikke ønsker at tale med mange forskellige mennesker.

Det er ét af de budskaber, der er kommet på bordet i de task-force-møder, som siden efteråret er blevet holdt i “Code of Care Faaborg-Midtfyn“. Task forcen består af virksomheder og repræsentanter fra kommunen og de arbejder for det fælles mål at skaffe småjobs til mennesker på kanten af arbejdsmarkedet.

Og nu er der kommet en helt konkret ændring i Faaborg-Midtfyn Kommunes arbejdsmarkedsafdeling. Det fortæller Lene Oleander, der er afdelingsleder i Virksomhed og Indsats:

“Nu kan man som virksomhed markere, at man kun ønsker at have én kontaktperson i kommunen. Så uanset om det handler om et nyt projekt, eller en aftalt om at få en flexjobber ansat, vil det være den samme person, som kontakter virksomheden. Ligesom virksomheden altid kan ringe til den ene person, som enten kan svare på spørgsmål med det sammen, eller hjælper videre til, hvor svaret er.”

Hun fortæller, at nogle af virksomhederne i task-forcen på ét af de første møder udtrykte, at de gerne ville have en “ven i kommunen”. Altså sådan en, som kender virksomheden, ved hvad der er relevant at deltage i og ikke deltage i.

“Vi har i et par år haft det sådan, at hvis en virksomhed gav udtryk for, at de var irriterede over mange forskellige kontakter, så skrev vi ind i deres sag at de kun skulle kontaktes af én medarbejder. Men nu har vi gjort det til et officielt tilbud til virksomhederne,” fortæller Lene Oleander.

Ordningen gælder i sager i forbindelse med arbejdsmarkedet – og ikke eksempelvis byggesager eller sådan noget. Men det er en god hjælp for virksomheder, som gerne tager mennesker på kanten af arbejdsmarket i flexjob og lignende.

 

KontaktFaaborg-Midtfyn Erhvervsråd

Glasmestervej 31 - 5772 Kværndrup

ErhvervskonsulentKonsulent

Klaus Juul Jensen

AdministrationBogholder

Gitte Lei

FakturaKasserer

Søren Haller

NyhedsbrevWebmaster

Sofie Janerka
bt_bb_section_top_section_coverage_image

Copyright © 2020 Faaborg-Midtfyn Erhvervsråd. All rights reserved  –  Design: Mark & Storm Grafisk.