Lykkegaard er begejstret for at have fået en voksenlærling: Jobcenteret klarede alle papirer

5. juli 2023by FME
Voksenlærling Casper ansat hos Lykkegaard

Jobcenteret klarede alle papirer: Lykkegaard er begejstret for at have fået en voksenlærling

 

Lykkegaard A/S i Ferritslev er vendt på en tallerken, og er nu mere end begejstret for at have fået en voksenlærling. 26-årige Kasper har endda fået at vide, at han helt sikkert ikke bliver den sidste.

Lykkegaard har en over 100 år lang historik i at uddanne lærlinge til det, som i dag hedder industritekniker. Men de har hidtil fokuseret udelukkende på de unge lærlinge, fordi de oplevede at de dels lettere passede ind på værkstedet, og dels var papirarbejdet for at søge det ekstra tilskud, der kan gives til voksenlærlinge fordi de får højere løn, kompliceret og krævende.

Men så mødte ejerleder Karsten Lykkegaard den 26-årige Casper Jeppesen fra lokalområdet. Han arbejdede som ufaglært, selv om han engang for flere år siden tog en personvognsmontør-uddannelse. Casper ville gerne have en rigtig uddannelse og lære et fag, og nu var han klar. Karsten Lykkegaard manglede en lærling. Og så gik det stærkt.

”Fra jeg talte med Karsten første gang, gik der nok en uge, før jeg sagde op. Og så startede jeg lige efter mine to ugers opsigelse,” fortæller Casper Jeppesen, der siden påske har arbejdet i værkstedet hos Lykkegaard, inden han skal på skole for første gang efter sommerferien.

Jobcenteret klarede papirerne på et døgn

Da Karsten Lykkegaard havde talt med Casper Jeppesen og de var klar på at lave en aftale, kontaktede Karsten jobcenteret i Faaborg-Midtfyn Kommune, som bad om at få tilsendt begge parters oplysninger.

”Et døgn efter vores samtale havde de allerede lavet ansøgningerne og sendt papirerne tilbage til os. Godt nok endte deres mail i vores spamfilter, så der gik nogle dage før vi opdagede fejlen – men de ordnede alt papirarbejdet for os. Jeg havde troet, det ville kræve en masse af os. Men der var intet. Så det er da bestemt ikke sidste gang, jeg ansætter en voksenlærling,” fortæller Karsten Lykkegaard, der også er begejstret for Caspers tilgang i værkstedet:

”Det er tydeligt at mærke, at han er meget mere moden end de fleste 16-årige, vi får. Han kan tænke selv og vil gerne arbejde og lære, det er en fornøjelse,” siger mester.

Casper selv er også glad for at været kommet i arbejde:

”Det er afvekslende og så jeg kan godt lidt at jeg skal bruge hjernen. Mit tidligere arbejde var hårdt fysisk arbejde. Her bruger jeg også kroppen, men bruger hjernen mindst lige så meget. Det er tilfredsstillende,” siger han.’

 

Læs mere om at ansætte voksenlærling her:

Tilskud til ansættelse som voksenlærling | UddannelsesGuiden (ug.dk)

Casper Jeppesen er voksenlærling hos Lykkegaard
Casper Jeppesen er voksenlærling hos Lykkegaard A/S

KontaktFaaborg-Midtfyn Erhvervsråd

Glasmestervej 31 - 5772 Kværndrup

ErhvervskonsulentKonsulent

Klaus Juul Jensen

AdministrationBogholder

Gitte Lei

FakturaKasserer

Søren Haller

NyhedsbrevWebmaster

Sofie Janerka
bt_bb_section_top_section_coverage_image

Copyright © 2020 Faaborg-Midtfyn Erhvervsråd. All rights reserved  –  Design: Mark & Storm Grafisk.