100.000 kroner til lokale iværksættere. Den Faberske Fond opretter iværksætterpulje

28. januar 2021by FME
Deco farver: iværksættere får millionstøtte fra Løvens Hule

Den Faberske Fond opretter pulje på 100.000 kroner målrettet lokale iværksættere

 

100.000 kroner. Så mange penge sætter Den Faberske Fond i en pulje, som Erhvervsrådet kan støtte lokale iværksættere med. Iværksættere der har brug for rådgivning, hjælp til forretningsplan eller andet praktisk i opstarten.

 

Den Faberske Fond, som har adresse i Ringe, har til formål blandt andet at støtte virksomheder indenfor industri og handel der befinder sig i opstartsstadiet, eller er i gang med at modne en forretningside. Og hvad er mere nærliggende, end at støtte dem, som er helt lokale. Det er én af tankerne bag den pulje på 100.000 kroner til lokale opstartsvirksomheder, som fonden med direktør Bo Andersen i spidsen har sat af i 2021.

Puljen bliver administreret af Den Faberske Fond, men ansøgerne går gennem erhvervsrådets nye erhvervskonsulent, som screener ansøgerne inden.

”Vi vil gerne hjælpe de helt nye i gang. Dem som får en god ide, men mangler tid, kræfter og overskud til at få lavet en optimal forretningsplan og andet praktisk, som i dag skal til for at man eksempelvis kan få et banklån. Så med puljen ønsker vi at række en hjælpende hånd til virksomheder, som er små i dag, men kan blive store,” siger Bo Andersen.

Han henviser blandt andet til det erhvervseventyr, som de to fyre fra online malingfirmaet Decofarver i Ringe har været på de seneste år. De fik en god ide, har arbejdet hårdt og har netop fået et kæmpe rygstød gennem DR-TV-programmet Løvens Hule, hvor de fik tre store investorer med om bord.

”Kunne man understøtte sådan en idé, vil det jo være fantastisk,” siger Bo Andersen.

Erhvervsrådets konsulent screener potentielle virksomheder

Iværksætterpuljen fra Den Faberske Fond kommer på et perfekt timet tidspunkt for Faaborg-Midtfyn Erhvervsråd.

Rådet arbejder på at udvikle sig og blive et større aktiv for hele erhvervslivet i kommunen.

Med inspiration fra “Løvens hule” og Vores Faaborg & Egns lokale udgave “Egnens hule”, kan erhvervsrådets erhvervskonsulent screene mulige virksomheder og hjælpe dem med potentialet i retning af bestyrelsen i Den Faberske Fond, som kan støtte virksomhederne i opstarten.

 

”Vi vil gerne stå endnu stærkere her i kommunen og ser os selv som en stærk medspiller i at understøtte nye iværksættere. Derfor vil vi og især vores erhvervskonsulent Klaus Juul Jensen arbejde endnu mere intenst på at opspore dem, som barsler med de gode idéer, så vi kan give dem den sparring og hjælp, som giver virksomheden et skub fremad,” siger formand Johnny Poulsen.

Puljen på de 100.000 kroner er tænkt til virksomheder, som eksempelvis har brug for hjælp til at skrive en forretningsplan eller lave en låneansøgning til banken eller lignende. Det er altså penge, som virksomhederne ikke skal betale tilbage.

Søger emner til virksomhedsbestyrelser

Den Faberske Fond vil også gerne yde lån eller stille aktiekapital til rådighed til virksomheder, som har brug for det, men så skal virksomhederne søge fonden direkte. Sådan en støtte vil dog ofte kræve, at virksomhederne har eller får en aktiv bestyrelse.

“Erhvervsrådet vil derfor gerne i kontakt med personer i det lokale erhvervsliv, som kunne være interesserede i bestyrelsesarbejde, da vi påtænker at lave en ”emnebank”, som virksomhederne kan søge potentielle bestyrelsesmedlemmer i,” siger Johnny Poulsen.

KontaktFaaborg-Midtfyn Erhvervsråd

Glasmestervej 31 - 5772 Kværndrup

ErhvervskonsulentKonsulent

Klaus Juul Jensen

AdministrationBogholder

Gitte Lei

FakturaKasserer

Søren Haller

NyhedsbrevWebmaster

Sofie Janerka
bt_bb_section_top_section_coverage_image

Copyright © 2020 Faaborg-Midtfyn Erhvervsråd. All rights reserved  –  Design: Mark & Storm Grafisk.