Erhvervskonsulenten glæder sig til at besøge virksomhederne. Nyt fra bestyrelsen
Hvad skal erhvervskonsulent Klaus Juul Jensen prioritere sin arbejdstid på? Hvordan går det med shophosos.dk – og hvor langt er vi med at få sagsbehandlingen på byggesagerne ned? Det var nogle af emnerne, da bestyrelsen for erhvervsrådet holdt digitalt møde i slutningen af februar.
Det bliver godt, når erhvervsrådets erhvervskonsulent Klaus Juul Jensen må komme på rigtige virksomhedsbesøg og for alvor komme i kontakt med medlemsvirksomheder – både nye og gamle – og få en føling af, hvad virksomhederne har brug for. Det var der bred enighed om på bestyrelsesmødet i erhvervsrådet. Ét af punkterne på dagsorden var, hvordan Klaus Juul Jensen netop skal prioritere den tid, han nu arbejder for erhvervsrådet.
20 % af hans tid arbejder han som erhvervskonsulent for erhvervsrådet, og noget af det vigtigste her i starten er kontakten til virksomhederne, så de både opdager, at erhvervsrådet har satset stort ved at investere i sin egen konsulent – og så han kan hjælpe virksomhederne, skabe de rigtige kontakter mellem virksomheder, og gøre en forskel for dem.
Det bliver også Klaus’ opgave at screene virksomheder, som ønsker at søge iværksætterstøtte via den pulje, som Den Faberske Fond har sat af til formålet.
“Indtil videre har jeg været i kontakt med Bo Andersen fra Den Faberske Fond og vi er kommet frem til, at det vigtigste i virksomhedernes ansøgninger er, at det er enkelt, så det bliver nok noget med at de skal sende mig en mail om deres ønsker og jeg så sender den videre til fonden, når alle oplysninger er på plads,” forklarer Klaus Juul Jensen, som allerede har fået mange henvendelser fra virksomheder.
Shophosos.dk får et forsøg mere
Det blev ikke den ønskede succes at lave en julegaveportal gennem shophosos.dk i efteråret. For få virksomheder valgte at købe julegaver til deres ansatte gennem løsningen.
Klaus Juul Jensen sidder med i styregruppen, først som repræsentant for kommunen, men nu med den nye kasket som repræsentant for erhvervsrådet. Der er en god dialog i gruppen, hvor de både deltager fra Vores Faaborg & Egn, Mit Midtfyn, Ringe Handelsstandsforening.
Lige nu finansierer gruppen shophosos.dk, men planen er, at 2021 skal bruges på at relancere den på en måde, hvor brugerne, det vil sige virksomhederne som har profiler på siten, skal finansiere den.
Det er tænkt, så butikker skal betale for at være præsenteret på siden med forskellige satser alt efter, hvilken type virksomhed, det er.
Vi giver den et skud i 2021 og skal så evaluere det sidst på året.
Ny ansat til byggesager skal få kål på sags-pukkel
Der er stadig for lang ventetid på byggesagsbehandlingen i kommunen. Det fortæller formand for Teknik- og Miljøudvalget i kommunen, Søren Kristensen, (V) der også er viceborgmester.
Der har gennem længere tid været arbejdet på at få sagsbehandlingstiden ned – og målet er at nå op og behandle mere end 150 sager om måneden. Corona og hjemsendelserne har gjort det svært at nå, og derudover har et par stykker i afdelingen fået nyt job i den seneste tid. Der er derfor kommet tre nye medarbejdere siden nytår. De to som erstatninger for andre, imens den sidste er en ekstra stilling i afdelingen, som skal øge kapaciteten.
Derudover fortæller Søren Kristensen, at kommunen har sat nogle konsulenter udefra til at se på arbejdsprocesserne afdelingen for at se, om man på den måde kan finde mere effektive måder at arbejde på.
Ens åbningstider på alle kommunale genbrugsstationer. Fremover vil alle fire genbrugsstationer i kommunen, i Årslev, Broby, Ringe og Faaborg have ens åbningstider i hverdagene, nemlig fra 7-17. Det betyder længere åbningstider i Årslev og Broby og en time kortere i Ringe. Til gengæld er det lettere at huske, når alle har ens åbningstider.
Campus Faaborg tager form
Tankerne omkring Campus Faaborg bliver mere og mere konkrete. Det fortæller Flemming Sørensen, repræsentant for LO i erhvervsrådet. Han sidder også med i styregruppen, der skal udforme målene for Campusområdet.
Man forventer at kunne åbne for grundforløb på bygge- anlæg og elfaget i Faaborg. Sosu-skolerne vil også gerne være med, men er allerede udfordret på at få fyldt skolerne i Svendborg og Middelfart. Man er klar på, at hvis der skal åbnes flere matrikler, bliver det i Faaborg.
Der bliver talt om officiel åbning, men der er endnu ikke sat nogen fast dato på på grund af corona. Håbet er at kunne lave en stor officiel åbning med mange mennesker og meget opmærksomhed.
Den samme udfordring har virksomhedspanelet, som blandt andet arbejder for at skaffe flere praktikpladser til elever og flere elever til kommunens praktikpladser. Her ønsker man også at lave en stor event, men den er allerede flyttet flere gange – pt er der en dato i august i kalenderen, hvor man håber på at kunne samles.
Regnskabet: mindre minus end forventet
Bestyrelsen i erhvervsrådet har de seneste år bevidst brugt flere penge, end der kom ind i kontingenter. Det har man for at satse og skabe et mere aktivt netværk. Det har blandt andet betydet markant flere netværksmøder i form af “Et godt Råd”, hvor medlemmerne gratis kan deltage i 10 netværksmøder om året. Og senest satsningen på at tilknytte erhvervskonsulent Klaus Juul Jensen til erhvervsrådet i 20 % af hans arbejdstid.
Derfor var der også kalkuleret med et relativt stort minus på årets regnskab. Det blev dog mindre end forventet, fordi man i 2020 både måtte aflyse generalforsamlingen og flere af netværksmøderne på grund af corona og restriktionerne.
Se den detaljerede gennemgang af regnskabet på dette års generalforsamling den 17. juni