Corona presser konferencesteder voldsomt

6. november 2020by FME
Thaisenhus corona-opstilling

80 procent aflyser møder og konferencer, selv om de ikke behøver

Konferencesteder som Thaisenhus, Hotel Faaborg Fjord og Tøystrup Gods er ekstra hårdt pressede i de her tider med restriktioner. For selv om de i efter seneste udmeldinger må holde møder og konferencer for til 500 mennesker efter et sæt klare retningslinger, så oplever de, at lang de fleste af deres kunder alligevel aflyser.

Det fortæller Niels Nyboe, der ejer Tøystrup Gods, som plejer at lægge hus til små og store konferencer og sociale arrangementer for virksomheder og offentlige styrelser.

“Som reglerne er nu, må vi afholde ca 80 % af de arrangementer, vi havde booket i kalenderen. Med særlige forholdsregler og ændringer. Men vi oplever desværre, at 80 procent af alt, hvad vi havde i kalenderen, er aflyst,” siger han frustreret og fortsætter:

“Jeg oplever, at mange virksomheder har nogle retningslinjer i deres virksomhed, hvor de aflyser al udgående aktivitet og at man ikke må mødes mere end 10 mennesker, selv om vi i princippet er godkendt til arrangementer på op til 500 mennesker lige nu. Vi er ikke officielt tvangslukket, men de facto er vi, lukket” siger han.

Nogle af de ændringer, som er,  er at man ved dagsmøder får hvert sit bord og skal spise ved det bord i stedet for at rykke ind i restauranten for at spise. Derudover skal alle borde vende i samme retning, den såkaldte “biograf-opstilling”.

De praktiserende læger kommer alligevel

Hos Thaisenhus i Hillerslev oplever man præcis samme billede. Her taler Peter Thaisen om, at de kun har mellem 10 og 15 procent tilbage af de aftaler, der var i kalenderen for de næste måneder og han tvivler på, at der kommer ret meget ind til de første måneder af 2021.

“Vi oplever, at mange af de store styrelser er klar over, at man gerne må fortsætte men de enkelte ledere beslutter, at deres afdeling aflyser alt, ” siger han.

Til gengæld har Thaisenhus netop gennemført konference for De Praktiserende Lægers Organisation (PLO), ligesom de på Tøystrup har haft Apotekerforeningen på besøg. Altså de mennesker, som er i første række og er vant til at tage diverse forholdsregler.

Peter Thaisen har her fra november sendt alle sine ansatte hjem på den såkaldte arbejdsdeling, hvor alle arbejder 50 % i de næste 12 uger, og får så suppleret dagpenge for de øvrige 50 %.

“Jeg er rigtig træt af det, og ville gerne have undgået det. Men det er et forsøg på at undgå deciderede fyringer,” siger han.

Usikkerheden er lammende på Hotel Faaborg Fjord

På Hotel Faaborg Fjord, som primært plejer at leve af konferencer og møder og sekundært af private leisure gæster tør hoteldirektør Ulrich Bastrup ikke sende sine ansatte på arbejdsdeling, fordi fremtiden simpelthen er for usikker. Han er derfor gået den hårde vej og afskediget halvdelen af sit personale, så de er gået fra 25 til 12 fastansatte.

“Med en arbejdsdeling forpligter jeg mig til at have de ansatte i de 12 uger, delingen foregår, og det tør jeg ikke. Alting ændrer sig så hurtigt lige nu, at jeg slet ikke tør spå om, hvordan det ser ud om to uger i forhold til restriktioner og ændringer,” siger han, og henviser blandt andet til situationen i Nordjylland lige nu.

Han oplever i øvrigt det samme som de andre konferencesteder:

“De seneste uger har vi fået langt flere afmeldinger end bookinger. Fortsætter det, er der til sidst ikke flere gæster tilbage”. Han ærgrer sig over, at statsorganisationerne også afmelder deres konferencer og mener også at reglerne er svære at manøvrere i.

Alle jule- og nytårsarrangementer er også aflyst. Det er ellers en højtid, som plejer at fylde godt i årskalenderen (og regnskabet).

Aftenlukket tager ekstra-omsætningen

Hotellet har i oktober åbnet et helt nyt spaområde, som gæsterne nu har adgang til. I den første weekend i november har hotellet taget imod 120 gæster på weekendophold, i næste weekend ser der lige nu ud til kun at komme 60, og han fortæller at tallet ser ud til at fortsætte ned.

“Jeg er egentlig imponeret over, at de kommer. Der er mange restriktioner omkring, hvornår de kan være i spa og hvornår de skal spise. Og de skal være på værelset fra klokken 22. Det betyder jo også, at vi mister den meromsætning, vi plejer at få fra baren om aftenen, ” siger han.

Erhvervsrådet fortsætter med netværksmøder

I Erhvervsrådet er der hver måned netværksmøder i møderækken “Et godt Råd”. De har de fleste gange været afholdt på Thaisenhus.

På det seneste bestyrelsesmøde besluttede bestyrelsen at fortsætte med de fysiske netværksmøder, så længe restriktionerne er, som de er nu (start november).

“Vi følger de gældende retningslinjer, og tager mundbind på, når vi kommer og indtil vi sætter os. Men så længe vi må ifølge retningslinjerne, føler vi faktisk også et ansvar for at understøtte det erhvervsliv, som er enormt presset i denne situation,” siger Johnny Poulsen, formand for Faaborg-Midtfyn Erhvervsråd.

 

KontaktFaaborg-Midtfyn Erhvervsråd

Glasmestervej 31 - 5772 Kværndrup

ErhvervskonsulentKonsulent

Klaus Juul Jensen

AdministrationBogholder

Gitte Lei

FakturaKasserer

Søren Haller

NyhedsbrevWebmaster

Sofie Janerka
bt_bb_section_top_section_coverage_image

Copyright © 2020 Faaborg-Midtfyn Erhvervsråd. All rights reserved  –  Design: Mark & Storm Grafisk.